Menu

Nu gælder den nye barselslov

For børn født i dag eller fremover er det nu den nye barselslov, der gør sig gældende. DM&T giver dig overblikket og er klar med rådgivning og svar på dine spørgsmål.

02. august 2022

Den 2. august markerer overgangen til den nye barselslov, som tidligere på året blev vedtaget i Folketinget. Det betyder, at barsel for medarbejdere, der er forælder til et barn født på eller efter denne dag, tager afsæt i de nye regler, der adskiller sig markant på en række punkter.

DM&T har samlet et overblik over den nye barselslov, herunder hvad den betyder for fordeling af barslen forældrene imellem. Der indføres en ligedeling af orloven efter fødslen mellem forældrene, hvilket betyder, at begge forældre fremover hver kan tage 24 ugers orlov efter fødslen. Heraf kan 13 uger overføres til den anden forældre, og 11 uger er øremærket til hver af forældrene.

Der er også taget hensyn til LGBT+ familier og soloforældre. Noget af orloven kan nemlig overføres til såkaldte ”sociale forælder” og nærtstående familiemedlemmer, dog først for børn der er født fra 1. januar 2024.

Du finder vores oversigt her.

Derudover giver vi dig også et overblik over den overenskomstbestemte betaling af barsel her.

Du er selvfølgelig også velkommen til at kontakte vores HR-advokater Michael Lund-Nielsen og Lars Schandorff for personlig rådgivning om barsel i netop din virksomhed.

"