Menu

Nu kan du søge de generelle kompensationsordninger

Det har været længe undervejs, men nu åbner kompensationsordningen for faste omkostninger til de virksomheder, der er ramt af de skærpede restriktioner. Den fungerende erhvervsminister lover kort sagsbehandling.

12. januar 2021

Landet over har virksomheder siden de første restriktioner gispet efter vejret, fordi der endnu ikke var åbnet for de lovede kompensationsordninger. Noget der også har fået flere erhvervsorganisationer, herunder DM&T, til at udtrykke deres højlydte undren og frustration.  Men nu sker der noget, og mandag aften kunne Erhvervsministeriet meddele, at der var åbnet for kompensationsordningen for faste omkostninger. Manglende EU-godkendelse og udfordringer med IT-platformen har ifølge ministeriet forsinket processen.

Mandag aften fortalte fungerende erhvervsministeriet Dan Jørgensen til DR, at han forventede en sagsbehandling på under en uge og efterfølgende udbetaling i løbet af et par dage.

Dan Jørgensen slår også fast, at så længe, der er restriktioner, vil hjælpen også fortsætte.

Du finder mere information på virksomhedsguiden.dk og på virk.dk

Har du spørgsmål kan du ringe til Erhvervsstyrelsens corona-hotline på 72 20 00 34

Kompensationer, der nu åbner

  • Den målrettede ordning for virksomheder, der i perioden november 2020 til februar 2021 er ramt af de kompensationsberettigede covid-19-relaterede restriktioner – fx tvangslukning, forsamlingsforbud eller rejserestriktioner. Det forventes, at op mod 8.000 virksomheder vil få glæde af ordningen, og at der vil blive udbetalt op mod 1,4 mia. kr. pr. måned.
  • Kompensation til virksomheder, der i perioden 6. november 2020 til 26. november 2020 blev ramt af den lokale nedlukning af de syv nordjyske kommuner. Ordningen er for virksomheder, der oplever en omsætningsnedgang på mindst 30 pct.  Det forventes, at ca. 1.000 primært nordjyske virksomheder vil få glæde af ordningen, og at der vil blive udbetalt ca. 50 mio. kr. for den samlede periode.
  • Den generelle kompensationsordning for alle virksomheder, der i perioden 9. december 2020 til 17. januar 2021 taber mindst 30 pct. af deres omsætning som følge af COVID-19. Det forventes, at op mod 25.000 virksomheder vil få glæde af ordningen, og at der vil blive udbetalt ca. 2 mia. kr. for den samlede periode.

Erhvervsstyrelsen forventer i næste uge at kunne åbne for yderligere udestående ordninger. Det drejer sig om ansøgninger til kompensationsordningen for tvangslukkede enheder, den særlige ordning for sæsonafhængig indtjening i december og forlængelse af kompensationsordningen for store arrangementer.

"