Menu
Nominer din kandidat:

Ny pris hylder konstruktører

En ofte overset faggruppe får nu fortjent hyldest. Det svenske fagmedie Habit uddeler en pris til årets nordiske konstruktør. Og det er der behov for, lyder det fra et dansk jurymedlem. Du kan nominere din virksomheds dygtige konstruktør – eller dig selv.

26. april 2023 Af Simon Hansen , sh@dmogt.dk

For første gang nogensinde uddeler det svenske fagmedie Habit prisen ’Nordic Pattern Maker of the Year’. Det sker i forbindelse med deres årlige arrangement Habit Modebranschens Dag, og prisen uddeles i samarbejde med Lectra for at rette spotlight mod konstruktørernes vigtige rolle i modebranchen.

”Med denne pris håber vi også at kunne give professionen den anerkendelse, den for længst skulle have haft, og at promovere dette vigtige arbejde over for branchens fremtid,” fortæller arrangørerne om prisen.

Og der er behov for at sætte fokus på netop dette fagområde, som har svære kår, fortæller Sille Winther Hjernø, der er teamleder for Pattern Design i InWear. Hun er det eneste danske islæt i juryen, der skal vurdere de nominerede til prisen.

”Jeg oplever i min hverdag, at det er blevet meget svært at finde gode og kvalificerede medarbejdere til konstruktørstillinger. Samtidig hører jeg også fra uddannelsesinstitutionerne, at der er alt for få, der søger ind. Derfor blev jeg også glad, da Habit spurgte, om jeg ville være en del af juryen. Det er afgørende, at vi får mere opmærksomhed på vigtigheden af dette fag, da vi ellers risikerer at miste nogle meget værdifulde kompetencer. Det håber og tror jeg, denne pris kan medvirke til,” siger hun og fortæller, at hun heldigvis har mange dygtige kollegaer i Danmark, som fortjener at blive nomineret. Derfor håber hun, at de selv eller deres kollegaer vil nominere dem inden deadline. 

Man kan nominere sig selv eller en kollega, der fortjener anerkendelse, indtil 16. juni. Nomineringen foregår via habitmodebranschensdag.se. For at færdiggøre nomineringen skal man medsende eksempler på konstruktørens arbejde i form af billeder af mønstre eller produkter lavet ud fra mønstre. Derudover skal man fremsende en kort tekst med beskrivelse af arbejdet og indstillingen til professionen.

”Vi kigger på en kombination af at forstå form, balance, æstetik, funktion og proportioner,” siger Sille Winter Hjernø om juryens vurderingskriterier.

Juryen til Nordic Pattern Maker of the Year

  • Göran Sundberg – Senior Lecturer, Beckmans Collage of Design
  • Jovita Balseviciene – Business Developer, Lectra
  • Hans Olsson – President, IACDE Nordic Chapter
  • Maria Åkergren – Founder and CEO at Pattern Stockholm and 3Dear
  • Gisle Mariani Mardal – Head of Development, NF&TA
  • Sille Winther Hjernø – Teamleader for Pattern department, DK Company
"