Menu

Ny stor bøde fra Datatilsynet

En stor dansk møbelvirksomhed har haft besøg af Datatilsynet, og det besøg har nu affødt en politianmeldelse og en bøde på kr. 1.500.000 for manglende sletning af 385.000 kundeoplysninger.

Den nye persondataforordning trådtei kraft den 25. maj. Dansk Mode & Textil hjælper din virksomhed med at sikre, at processen forløber så smertefrit som muligt.
Den nye persondataforordning trådtei kraft den 25. maj. Dansk Mode & Textil hjælper din virksomhed med at sikre, at processen forløber så smertefrit som muligt.

26. juni 2019 Af Camilla Christensen , cc@dmogt.dk

IDdesign, som står bag møbelkæderne IDEmøbler og Ilva, var i efteråret 2018 udvalgt til tilsynsbesøg, hvor Datatilsynet ville se nærmere på virksomhedens sletterutiner. 

Ved tilsynsbesøget blev det konstateret, at et ældre system indeholdt kundeoplysninger i form af navn, adresse, tlf. nr., e-mail og købshistorik. Der var ikke fastsat en slettefrist for disse oplysninger, og nogle af oplysningerne stammede helt tilbage fra 1. april 2010. 

Dermed konkluderede Datatilsynet, at oplysningerne var opbevaret længere tid end formålet tilskrev, og dette kombineret med den manglende slettepolitik, bevirkede altså, at Datatilsynet politianmeldte IDdesign og indstillede til en bøde på kr. 1.500.000. 

Du kan læse mere om afgørelsen her.

Afgørelsen viser, at virksomheder skal vedtage og overholde/følge op på, at slettefrister følges. Personoplysninger må ikke opbevares længere end det er nødvendigt til opfyldelse af formålet. 

DM&T er altid klar med råd og sparring om diverse persondataretlige udfordringer. 

DM&T's toolbox til persondataforordningen

"