Menu

NYE TOLDSYSTEMER: Hvis du vil eksportere efter 1. september, skal du i gang nu!

e-Export lukker d. 1. september i år, så hvis du selv håndterer dine told- og eksportregistreringer, skal du handle nu. Hvis du har outsourcet opgaven, bør du som minimum sikre dig, at dine partnere er klar til at benytte de nye systemer, da kontrolansvaret ligger hos dig.

13. marts 2023

Du har sikkert allerede hørt det fra Toldstyrelsen, som løbende har fat i alle eksportvirksomheder for at udbrede budskabet: Allerede d. 1. maj lanceres dele af SKAT’s nye toldsystem DMS (Declaration Management System). Systemet omfatter både import, eksport og forsendelse i samme system.  

Hård deadline: e-Export lukker 1. september

Den ultimative deadline for at komme på systemet er d. 1. september i år, og hvis man som toldklarerer ikke er på, er det ganske enkelt ikke muligt at eksportere varer ud af Danmark efter 1. september, da alle nye toldangivelser skal foretages i DMS. Det nuværende system e-Export lukker for nye angivelser fra 1. september. Derfor er det også nu, du skal rydde op og afslutte gamle eksportangivelser.  

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg har outsourcet toldhåndteringen?

Mange virksomheder i branchen benytter eksterne parter til alt toldbehandling og registrering af forsendelser. Gør du også det, bør du alligevel som minimum sikre dig, at dine partnere lever op til de fremtidige krav, så DINE varer ikke strander på deres vej ud til kunderne. Det samme gælder, hvis du benytter en standardiseret softwareløsning, der leveres og vedligeholdes af en ekstern part. Selv om registreringen er outsourcet, vil det altid være afsenderen, som står med det endelige kontrolansvar. 

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg har system til system-løsning?

Benytter man en system til system-løsning, som typisk vil være specialprogrammeret mellem f.eks. ERP-systemet og e-Export, er man nødt til at sætte sig grundigt ind i de nye integrationsmuligheder med det samme, da man senest fra 1. september skal integrere op imod AS4-systemet, som er den løsning, der samler og videregiver data til DMS-systemet. Det er vigtigt, at man allerede nu sætter gang i denne proces og får ansøgt om adgang til testsystemerne, så man kan nå at implementere DMS sikkert og i god tid inden d. 1. september. 

Læs mere og ansøg om adgang på Toldstyrelsens hjemmeside

"