Menu

Nye tyske domme om stylenavnene ”SAM” og ”MO”

Stylenavne i Tyskland har længe været noget, der har udfordret danske modevirksomheder. To tyske højesteretsdomme giver nu ekstra anledning til at interesse sig for emnet. Dem kan du høre mere om, når DM&T inviterer til seminar 22. oktober

13. september 2019

I Tyskland arbejder konkurrenter og indehavere af mærkerettigheder gerne med advarsler og retslige undladelsesbegæringer, hvis de mener, at deres mærke er blevet krænket. Sælges der f.eks. et produkt i en online-shop, sker det ofte efter det samme skema: [producentmærke], [produkttype], [modelbetegnelse/stylenavn], [produktbeskrivelse], [størrelse og farve]. Nogle gange vælger man som modelbetegnelsen/stylenavnet ”Sam” eller ”Mo”, eller noget der ligner de to orddele eller indeholder dem.

Mange sælgere og producenter på det tyske marked er blevet advaret af rettighedsindehaveren med anmodning om at afgive en undladelseserklæring med kontraktstraf samt bære modpartens advokatomkostninger. Hvis dette krav bliver afvist, er der ofte blevet ført en retssag (igen med mange omkostninger), hvor indehaverne af mærkerne ”MO” og ”SAM” ofte fik medhold. 

Nu har den tyske Højeste Ret (BGH) for første gang afsagt to domme vedrørende ”SAM” og ”MO”, hvor rettighedsindehavernes krav blev afvist, og sagen blev returneret til den oprindelige instans.

På vores seminar d. 22. oktober i Herning, kan du høre du lidt mere om rettens begrundelse for dommene, ligesom du får at vide, om det fremover nu er en god idé at bruge ”SAM” eller ”MO” eller lignende betegnelser som en del af din modelbeskrivelse/stylenavn. 

Du kan læse mere og tilmelde dig her. Husk, at du som medlem af Dansk Mode & Textil naturligvis deltager gratis.

Om Andersen Partners Advokatfirma

 

Andersen Partners er et full-service Advokatfirma med hovedkontor i Kolding og afdelinger i København, Hamborg og Flensborg. I Tyskland er der 8 Rechtsanwälte, som yder specialiseret rådgivning af Andersen Partners klienter, som alle har mange års erfaring med dansk-tysk og international erhvervsret og som også rådgiver på dansk. Andersen Partners beskæftiger ca. 100 medarbejdere, deraf 50 jurister.

Kontakt

Mød Thilo Wind, når Dansk Mode & Textil 22. oktober 2019 inviterer til seminar om reglerne ved handel med Tyskland. Foto: PRThilo Wind
Partner, Rechtsanwalt
Fachanwalt für Handels- und Gesellschaftsrecht

Direkte +49 (0)461 16723411
Mobil    +49 (0)160 90113779
twi@andersen-partners.dk

"