Menu

Nyt farligt kemikalie tilføjet til kandidatlisten

N-(hydroxymethyl)acrylamid er blevet tilføjet til EU's kandidatliste, da det kan forårsage kræft eller genetiske defekter. Stoffet er benyttet i forbindelse med tekstiler, læder og pels.

08. juli 2022

Et nyt kemikalie er blevet tilføjet kandidatlisten. Der er tale om N-(hydroxymethyl)acrylamid, som mest bruges i polymerer og ved fremstilling af andre kemikalier, tekstiler, læder eller pels.

Hvis din virksomhed sælger en vare med et kemikalie fra EU's kandidatliste, kan I være forpligtet til at informere jeres kunder om at kemikaliet findes i den vare, de har fået leveret. I kan også være forpligtet til at informere det europæiske kemiagentur, ECHA, via en indberetning til deres SCIP-database.

Find ud af om reglerne har betydning for din virksomhed på Miljøstyrelsens hjemmeside, hvor du kan læse mere om kandidatlisten, den såkaldte informationspligt og SCIP-databasen. Læs mere

Du kan til enhver tid se antallet af stoffer på kandidatlisten på EU.s Kemikalieagenturs hjemmeside (ECHA)

Stofferne er kandidater til også at blive optaget på listen over stoffer, der kræver godkendelse, før de må anvendes eller markedsføres.
Læs mere om godkendelsesordningen.

Få hjælp til at håndtere kemi i tekstiler

"