Menu

Randers Handsker i hænderne på digital iværksætterfamilie

Den Kongelige Hofleverandør Randers Handsker står over for et ejerskifte. Efter at have været i hænderne på familien Vejrum i 91 år overgår virksomheden nu til en iværksætterfamilie, der skal bane vej for en digitaliseret og mere moderne forretningsmodel.

Arne Vejrum og Rina Bro Hansen foran handskefabrikken Randers Handsker. Foto: Randers Handsker
Arne Vejrum og Rina Bro Hansen foran handskefabrikken Randers Handsker. Foto: Randers Handsker

05. december 2018

En af verdens ældste handskefabrikker står over for et generations- og ejerskifte. Efter Familien Vejrum har ejet og drevet Randers Handsker siden 1927, er det nu blevet tid til at overdrage virksomheden til en ny familie, der bliver den 5. familie i ejerrækken siden fabrikkens grundlæggelse i 1811.

Ved årsskiftet vil de nye ejere, Rina og Thomas Bro Hansen, overtage Randers Handsker med Rina som den kommende adm. direktør, hvilket vil tilvejebringe den hæderkronede virksomhed nye ekspertiser inden for digital salg- og marketing. Familien Bro Hansen står nemlig bag gazelle-virksomheden Brandheros, og derudover har Rina en fortid hos store internationale modehuse samt en Ph.d. i omnichannel retail og branding med sig i bagagen.

Kunne straks se potentialet
Få virksomheder har det, som Randers Handsker har: En krone og stemplet ’Kongelig Hofleverandør’ over logoet, håndværkstraditioner, der fører tilbage til begyndelsen af 1800-tallet, og en væsentlig del af produktionen på dansk jord.

Af samme grund fik Rina øjnene op for den jyske virksomhed i 2007 og kunne straks se potentialet. Den gang boede hun i London og arbejdede for det britiske modehus Burberry, der ligesom Randers Handsker er et gammelt brand med en rig historie.  

”Randers Handsker er en del af Danmarks kulturarv på linje med Georg Jensen og Royal Copenhagen. Altså brands, der har overlevet i generationer, fordi produkterne frem for alt er funderet i det bedste håndværk. Det gør dem autentiske og troværdige på en måde, som andre brands har svært ved at konkurrere med,” siger Rina Bro Hansen.

Det kriblede derfor i Rina for at komme i dialog med familien Vejrum, og efter mange års mislykket bejlen til familien, besluttede hun sig for en lillejuleaftensdag at gå ned til fabrikken med en julekurv i favnen for at præsentere sig selv ordentligt for den adm. direktør Arne Vejrum. Og det blev startskuddet til næsten to års møder:

”Thomas og jeg mødtes med Arne hver anden weekend for at diskutere overtagelsesmulighederne. Det var en lang proces, men fra starten af har det været vigtigt for alle parter at træffe den helt rigtige beslutning. Arne skulle vurdere, om vi var den rigtige familie til at videreføre arven,” uddyber den kommende adm. direktør.

Den 80-årige Arne Vejrum, der har siddet ved roret i 31 år, vil dog fortsætte med at være håndværks- og produktionsansvarlig.

Lancerer ny limited edition linje
Ifølge Rina Bro Hansen har de som nye ejere ikke i sinde at revolutionere virksomheden, da den 200 år gamle historie og de høje kvalitetsstandarder netop er det, der udgør potentialet. I stedet er målet at åbne flere forbrugers øjne for brandet, og det kræver en gennemført marketingsindsats:

”Arven skal bruges rigtigt, så den ydmygt videreføres, men samtidig nænsomt opdateres til nye tider og behov. Gøres det rigtigt, bliver de her ’heritage brands’ mere relevante end nogensinde før, da de på grund af det klassisk design og håndværksdyderne i høj grad repræsenterer en bæredygtig tilgang til både produkt og forbrug,” siger Rina Bro Hansen og understreger, at de vil bære fortidens kvalitetsstandarder ind i fremtiden ved hjælp af bl.a. e-handel, sociale medier og influencers,” siger hun.

Det først nye tiltag er en limited edition linje, som bærer subbrandet ’RHANDERS’, hvor de klassiske handsker prydes med en lille kalmusblomst i 14-karat guld som et vidnesbyrd om den arv, handsker fra Randers repræsenterer. I gamle dage var byens handsker nemlig kendt for den helt særlige duft, der kommer fra kalmusblosmten.

Den nye handskekollektion vil allerede i år kunne købes i Randers Handskers egne butikker og på webshoppen Rhanders.com.

Limited edition linje
Handsker fra den nye limited edition linje 'RHANDERS'. Foto: Randers Handsker. 

"