Menu

Sommerens modeuge forbliver i uge 32

Der er gjort et stort stykke arbejde for at sikre, at sommerens modeuge afholdes på det rigtige tidspunkt. Branchen og indkøberne er blevet hørt, og modeugen fastholder sin placering i uge 32.

Foto: Copenhagen Fashion Week
Foto: Copenhagen Fashion Week

15. november 2019

Modeugeterminer er en evigt gyldig diskussion. Der er mange forbehold, der skal tages, for hvornår passer det bedst i forhold til internationale modeuger, nationale indkøbere, internationale indkøbere og pressen?

Nu ligger det dog fast, at sommermodeugen forbliver i uge 32, hvor den har været afviklet i adskillige sæsoner. Beslutningen er dog ikke baseret på historik. Tværtimod er der blevet gjort en aktiv indsats fra Copenhagen Fashions Weeks side for at finde den rette termin.

Modeugens direktør Cecilie Thorsmark fortæller, at man efter møder med branchen i både Herning og København samt en spørgeskemaundersøgelse blandt danske og internationale indkøbere er kommet frem til, at sommermodeugen har det bedst i uge 32. Hele processen er sket i samarbejde med messerne CIFF og Revolver samt WEAR og Dansk Mode & Textil.

Modeugens terminer har hidtil været planlagt indtil 2020, men nu er der altså styr på datoerne fra 2021 og frem. Den næste udgave finder sted den 28-31. januar. 

"