Menu

Store ændringer i Copenhagen Fashion Week og Danish Fashion Institute

I forbindelse med årets generalforsamling i Danish Fashion Institute og Copenhagen Fashion Week blev gennemgribende ændringer i begge selskaber vedtaget. Læs om dem her.

Da Stella McCartney gæstede Copenhagen Fashion Summit 2018 med Craydon Carter som moderator.
Da Stella McCartney gæstede Copenhagen Fashion Summit 2018 med Craydon Carter som moderator.

23. maj 2018 Af Olivia Lynglund , obl@dmogt.dk

Med afsæt i den succes Copenhagen Fashion Summit har været siden det første topmøde fandt sted i 2009, igangsatte Danish Fashion Institute (DAFI) for to år siden en omfattende strategiproces, der skulle styrke organisationens rolle som global bannerfører for udviklingen af en bæredygtig modebranche.

Som følge af den nye strategi, blev Global Fashion Agenda etableret som DAFI’s store internationale bæredygtighedsinitiativ. Og i går, tirsdag den 22. maj 2018, blev det vedtaget, at DAFI udelukkende skal fokusere på bæredygtighed og skifter i den forbindelse navn til Global Fashion Agenda.

"Det er med stor spænding og store forventninger, at vi nu etablerer Global Fashion Agenda som selskab, og samtidig lukker et epokegørende kapitel i dansk modehistorie - nemlig 13 år med Danish Fashion Institute,” siger Eva Kruse, adm. direktør i Global Fashion Agenda, og fortsætter:

”Dansk mode står heldigvis stærkere end nogensinde og har solid støtte fra brancheorganisationerne Dansk Mode & Textil og WEAR samt Copenhagen Fashion Week, så jeg lukker kapitlet med ro i sindet og glæder mig til at fokusere alle vores kræfter på at styrke bæredygtighedsbevægelsen i den nationale og internationale modebranche.”

Copenhagen Fashion Week bliver selvstændigt
Som en del af strategiprocessen blev det samtidig vurderet, hvordan potentialet for Copenhagen Fashion Week bedst kunne indfries. Konklusionen var, at potentialet i både Copenhagen Fashion Week samt Global Fashion Agenda bedst kunne indfries ved at udskille Copenhagen Fashion Week som et selvstændigt selskab.

Copenhagen Fashion Week, der siden 2006 har været en del af DAFI, vil fremover være et selvstændigt datterselskab til Design Society side om side med Global Fashion Agenda, Dansk Design Center og INDEX: Design to Improve Life.

Om de store forandringer udtaler bestyrelsesformand Niels Eskildsen, adm. direktør i Designers Remix:

"Som bestyrelsesformand gennem fem år har det været imponerende at se DAFI gå fra sit nationale branchefokus, primært gennem Copenhagen Fashion Week, til at have en global førerposition for bæredygtighed i modebranchen. Jeg er overbevist om, at disse ændringer vil medvirke til, at Global Fashion Agenda kan udbygge sin globale førerposition, og at Copenhagen Fashion Week kan indfri sit potentiale og cementere København som Skandinaviens modecentrum."

Ændringer i bestyrelserne
Adm. direktør i Designers Remix Niels Eskildsen forbliver formand i Global Fashion Agenda og tidligere senior partner og senior rådgiver i McKinsey & Company, Inc. Thomas Tochtermann indtræder i bestyrelsen som næstformand. Desuden indtræder tidligere CEO for INDEX: Design to Improve Life, Kigge Hvid, også i Global Fashion Agendas bestyrelse.

Copenhagen Fashion Week, der har adm. direktør Camilla Frank ved roret, får som følge af ændringen også ny bestyrelse. Bestyrelsen konstitueres ved formand Jacob Kampp Berliner, adm. direktør i Soulland og næstformand bliver adm. direktør i Dansk Mode & Textil Thomas Klausen. Cecilie Ingdal, chefredaktør for ELLE Danmark, indtræder som nyt bestyrelsesmedlem.

”Efter mange år i bestyrelsen både som medlem og næstformand glæder jeg mig til at kunne føre Copenhagen Fashion Week videre efter Niels Eskildsen, der har gjort et stort stykke arbejde som formand. Jeg ser frem til at arbejde tættere sammen med Camilla Frank og hendes team om en modeuge, der både skal videreudvikles og styrkes, da skandinavisk mode behøver en stærk platform og de bedst mulige rammer, økonomisk og kreativt," siger den nye bestyrelsesformand i Copenhagen Fashion Week, Jacob Kampp Berliner.

"