Menu

Strik, garn og en vintage-overraskelse fra himlen

Den halvårlige garn – og strikmesse, Pitti Filati, er bedst kendt for sin kreativitet og solide designidentitet. Der er kvalitet og nytænkning, og kommer man for at få inspiration, går man ikke skuffet hjem.

Vintagekjoler fra Albrici
Vintagekjoler fra Albrici

04. juli 2019

Europa er ramt af hedebølge, men så var der så meget bedre grund til at træde ind i den airconditionerede kølighed i Pitti Filatis smukke messehal.

 

I en tilstødende lille hal holder messen Vintage Selection til og er et sandt slaraffenland for designere på udkig efter ny inspiration. Her er silkebånd, knapper, broderier og flydende silke fra italienske producenter helt tilbage fra starten af 1900-tallet og masser af fantastiske kjoler, skjorter, sko og tasker. Man ser tydeligt, hvilken indflydelse italiensk produceret tøj har haft på moden, og messen slår endnu en gang fast, at når det gælder vintage-tøj, er Italien et sandt paradis.

 

I centrum af Firenze ligger også butikken Albrici, som er en guldmine, hvis man er på udkig efter vintage. Her finder man bl.a. YSL, Rochas, Prada etc. – med en skønhed i detaljerne fra dengang, hvor ”Made in Italy” virkelig betød noget. Der er selvfølgelig også ting fra Frankrig, men naturligt nok er de fleste gamle sager produceret i Italien.

 

Vintagebånd ved Pitti Filati

 

Pitti Filatis farver til A/W 20-21

Farvetendenserne indenfor strik kredser om netop fortidens tilgang til farver. Smukke og harmoniske toner med pirrende kontraster – præcis som bl.a. mastodonterne Prada og Marni formår at skabe. 

 

Trendområdet, som havde fået overskriften ”heritage”, fortalte meget fint, at det handler om at dykke ned i fortiden og hente inspiration i den kulturarv, der ligger lige for. En klassisk tilgang, hvor traditioner, holdbarhed og kvalitet er en trend, og hvor man trækker på inspiration fra 50erne til 80erne – både for herrer og damer – med en smuk farvepalette i lyserød, okker, lilla nuancer og aqua, som går over i det turkise.

 

Se farverne her:

 

Su Misura 

En sand rival og antitese til alt, hvad moden har repræsenteret de sidste fem år. 

 

Parfum

Essensen af stilen er udsøgte flakoner og elegance.

 

Libiamo

Vin er kultur, tradition og måske endda den eneste ægte skildring af lokalt territorium i modspil til fænomenet globalisering. 

 

Precious

Farveskalaen er inspireret af juvelers refleksion – især diamanters – i de dyreste og mest eksklusive konstellationer. 

 

Coupè 

Inspireret af lakeringen på de mest ikoniske biler gennem tiden – og af de mest diversificerede prototyper til kommende sæsoner. 

  

Pattern-t 

Museet er nærmest et helligt sted, der bevarer den kulturelle fortælling. Strik og design, der blender ind i hinanden, i et mix af de mest ikoniske museumsarkitekturer

 Pitti Filatis messehal

"