Menu

Tæppefliseform fra Bording blandt finalisterne til Danish Design Award 2019

Fletco Carpets’ tæppefliseform LockTiles er blandt finalisterne i kategorien Game Changer, når Danish Design Award skal uddeles i maj.

Fletco Carpets' LockTiles er nomineret til Danish Design Award 2019
Fletco Carpets' LockTiles er nomineret til Danish Design Award 2019

19. marts 2019 Af Simon Hansen , sh@dmogt.dk

Den 13. maj skal vinderne af Danish Design Award findes blandt 45 finalister. Prisuddelingen finder sted i Industriens Hus i København, og blandt finalisterne finder man Fletco Carpets’ innovative tæppefliseform LockTiles, som er designet af Ole Bækkegaard.

Det er første gang at LockTiles er udvalgt til at deltage i en dansk designkonkurrence, men det er dog langt fra første gang, produktet høster hæder. På de knap to år produktet har været på markedet, har det allerede vundet fem forskellige prestigefyldte, internationale designawards, heriblandt Reddot 2018 og German Design Award 2019.

”Hos Fletco er vi meget stolte over, at vi er en af finalisterne til Danish Design Award 2019. Det er samtidig en stor ære, da der i år har været ekstra mange indsendte produkter – og af enormt høj kvalitet. Eftersom vi er udvalgt som finalist i kategorien ’Game Changer’ bekræfter det os i, at vores produkt er nytænkende og allerede nu er med til at ændre fokus indenfor tæppebranchen. Vi har taget vores kunders udfordringer og ønsker til os og udviklet en tæppefliseform, som giver dem både en tæppeflise og samtidig et look som en banevare. Vi er de eneste i branchen, der tilbyder dette og vi er derfor også ved at få formen patenteret”, siger adm. direktør og medejer Benny Jensen.

Juryen, der blandt andre tæller dekan på Parsons School of Design i New York Joel Towers og Designmuseum Danmarks direktør Anne-Louise Sommer, skriver i sin begrundelse:

”Det er en gennemført og veldesignet løsning, der er nem at anvende. Det er en ægte ’game changer’ i gulve. Med muligheden for at udskifte elementer, kan man nu tage sit væg-til-væg-tæppe med sig, når man flytter, og man behøver ikke udskifte hele tæppet, hvis man spilder på det. Dette gør også løsningen bæredygtig.

"