Menu
Error while rendering view [Main Navigation].

Tag dine forholdsregler ved hård Brexit

Der er fortsat ikke lavet en aftale om briternes udtræden af EU. Derfor står man potentielt over for et no deal-scenario, hvilket kan få større konsekvenser. Derfor er EU-Kommissionen klar med et særligt told-website, mens SMVdanmark står klar med eksportdokumenter.

Foto: John Cameron on Unsplash
Foto: John Cameron on Unsplash

20. februar 2019 Af Simon Hansen , sh@dmogt.dk

I dag mødes Theresa May endnu en gang med Europa-Kommissionens formand Jean-Claude Juncker. Hvorvidt dette møde kan sætte gang i processen om en aftale, er fortsat uvist, men indtil nu har den britiske premierminister haft mere end svært ved at få opbakning fra parlamentet til en aftale om, hvad der skal ske, når briterne forlader EU den 29. marts.

Den massive usikkerhed har fået Europa-Kommissionen til at lancere en ny hjemmeside, som beskriver de toldmæssige konsekvenser i det tilfælde, at parterne ikke kan indgå en aftale, det såkaldte no deal-scenario. I det tilfælde betegnes Storbritannien nemlig som et ikke-EU-land.

Du kan læse mere i Kommissionens dansksprogede vejledning

Du kan få brug for eksportdokumenter

Dansk Mode & Textils samarbejdspartner SMVdanmark er også begyndt at forberede sig på, at en aftale ikke falder på plads. Hvis du vil undgå ekstra told og afgifter, kan en hård Brexit betyde, at du i fremtiden får behov for oprindelsescertifikater og ATA-Carneter, når du handler med – eller udfører arbejde i – England. Disse kan SMVdanmark levere fra dag til dag, og som medlem af Dansk Mode & Textil får du 25% rabat på listeprisen samt gratis udfyldelse og ekstra rejsesæt.

Et ATA-Carnet er enkelt forklaret et varepas til de produkter, du ind- og udfører til/fra et land uden for EU – uden at betale told og afgifter. ATA-Carneter anvendes ofte ved deltagelse på messer og udstillinger, ved præsentation af kollektioner eller når man medbringer udstyr eller værktøj til arbejdsopgaver uden for EU.

Et oprindelsescertifikat er en attest, der verificerer din virksomhed og de varer, du eksporterer til et land uden for EU; ofte suppleret med en fakturapåtegning.

Bestil dokumenter online

Du kan læse meget mere om brugen af Oprindelsescertifikater og ATA-Carneter på SMVdanmarks hjemmeside – og bestille dokumenterne online på SMVdanmarks Eksportportal.

Det koster ikke noget at blive oprettet på SMVdanmarks Eksportportal, så hvis du vil være klar og velforberedt til en eventuel hård Brexit, anbefaler SMVdanmark, at du opretter dig allerede nu.

Hvis du efterfølgende bestiller eksportdokumenter, betaler du de gældende takster - minus 25% rabat som medlem hos DMT - og hvis du alligevel ikke får behov for at bestille eksportdokumenter, koster det dig selvfølgelig ikke noget.

 Hvis du har uddybende spørgsmål til ATA-Carneter og Oprindelsescertifikater, er du meget velkommen til at ringe til SMVdanmark på telefon 32 63 03 48 - eller skrive til eksport@smvdanmark.dk

 

HUSK at benytte DM&T’s mini guide til Brexit, hvor du får henvisning til alle relevante dokumenter og kilder, der kan hjælpe med svar på dine Brexit-spørgsmål. Følg linket nedenfor. 

Se DM&T's miniguide til Brexit

"