Menu

Tak for et fantastisk TOPMØDE

DM&T takker alle, der bidrog til at gøre onsdagens TOPMØDE til en forrygende dag, hvor viden og inspiration gik op i en højere enhed. Læs, hvordan DM&T-direktør oplevede dagen, og hvordan statsministeren ser på mode- og tekstilbranchen.

Lars Løkke Rasmussen under sin tale til TOPMØDE 2018.
Lars Løkke Rasmussen under sin tale til TOPMØDE 2018.

12. oktober 2018 Af Simon Hansen , sh@dmogt.dk

Efteråret syntes langt borte, da morgensolen onsdag spejlede sig i vandet ud for Oceankaj i Københavns Nordhavn. En stor del af året er dette sted forbeholdt krydstogtturister, men den 10. oktober var det et helt anderledes publikum, som strømmede gennem dørene i de smukke Terminalbygninger.

Mere end 330 af mode- og tekstilbranchens beslutningstagere var nemlig samlet til Dansk Mode & Textil TOPMØDE for at få inspiration til at skabe en værdikæde i balance.

Et tæt pakket program tog deltagerne gennem emner som singularitet, augmented reality, droner, stress, ledelse, forretningsudvikling, e-commerce i Kina, neuromarketing og meget mere. Alt sammen emner, der påvirker branchen allerede nu og ikke kan negligeres i fremtiden.

Dansk Mode & Textils adm. direktør Thomas Klausen både åbnede og lukkede dagens program, og han kan se tilbage på en succesrig dag.

”Jeg vil uden at tøve kalde TOPMØDE 2018 en succes. Talerne var skarpe, relevante og i stand til at sætte gang i tankeaktiviteten hos deltagerne. Det kunne jeg også mærke på samtalen i pauserne. Der var en fantastisk energi, og deltagerne diskuterede dagens indlæg på kryds og tværs. Det var en fornøjelse at opleve,” siger han og fortsætter:

”Jeg er overbevist om, at hver og en fik noget med hjem. Formålet med dagen er ikke at servere løsningerne, men at inspirere til at træffe de rigtige valg nu og i fremtiden. Jeg er glad for den store opbakning til topmødet, og alle deltagere skal have min dybfølte tak for at bidrage til at skabe en fantastisk dag.”

Statsministeren roste branchen

For Dansk Mode & Textil handler TOPMØDE også om at styrke samhørigheden i branchen og dyrke en fælles stolthed over branchens position. En af dagens talere var statsminister Lars Løkke Rasmussen, som i et travlt program havde fundet tid til at besøge TOPMØDE. Han bidrog både til stolthed og samhørighed – også med regeringen - i sin tale.

”Mode- og tekstilbranchen har stor betydning for Danmark. Derfor er både jeg og regeringen meget optaget af at kunne give branchen de bedste rammevilkår,” sagde Lars Løkke Rasmussen.

Han tog sig også tid til at dvæle ved mode- og tekstilbranchens evne til at omstille sig og gribe de nye muligheder. Det har branchen historisk set vist talrige gange, bemærkede statsministeren. Men han opfordrede samtidig branchen og resten af Danmark til at fortsætte med at have modet til forandring:

”Som et lille land skal vi have modet til forandring. Vi skal ikke vælge de lette løsninger,” lød det statsministeren. 

I løbet af de kommende uger vil du kunne læse opfølgende interviews med flere af talerne, ligesom vi fremhæver nogle af de vigtigste pointer fra dagen. Følg med på DMogT.dk og i Textuelt. 

"