Menu
DM&T guider:

Trepartsaftale om midlertidig lønkompensation

Regeringen og arbejdsmarkedets parter er blevet enige om en aftale, der sikrer virksomheder, der er hårdt ramt af coronavirus, mulighed for at få dække en stor del af medarbejdernes løn. Find DM&T’s guide her.

Dansk Mode & Textil har hovedkontor i Herning. Derudover har brancheorganisationen også kontor i København.
Dansk Mode & Textil har hovedkontor i Herning. Derudover har brancheorganisationen også kontor i København.

26. marts 2020

Udbredelsen af coronavirus har ramt mange virksomheder, og nogle er allerede begyndt at afskedige medarbejdere. Regeringen og arbejdsmarkedets parter vil gerne holde hånden under de danske arbejdspladser, og har derfor indgået en trepartsaftale om midlertidig lønkompensation for virksomheder. Efter flere fortolkningsspørgsmål er lovforslaget tredjebehandlet og vedtaget af et enigt Folketing den 24. marts. Den 25. marts blev der åbnet for ansøgninger via virksomhedguiden.dk.

Den 30. marts er beløbsgrænsen for lønkompensation hævet til 30.000 kr. for både funktionærer og ikke-funktionærer.

Men hvem kan søge kompensation? Hvordan er proceduren og hvad skal man tænke over? Det får du svar på i vejledningen som kan downloades via linket nedenfor. Derudover kan du downloade et skabelonbrev til hjemsendelse af medarbehjdere med løn i henhold til ordningen om midlertidig lønkompensation, ligesom du finder en overigt over fortolkningsspørgsmål, som Beskæftigelsesministeriet har behandlet pr. 22. marts.

Find DM&T's guide og andre relevante dokumenter her

"