Menu

Tyskland nedsætter momsen

Som led i genstarten af den tyske økonomi efter Corona-krisen, har de tyske politikere besluttet at nedsætte momsen i Tyskland midlertidigt. Du skal være opmærksom, hvis du sælger B2B eller via webshop til Tyskland.

Foto: Christian Wiediger on Unsplash
Foto: Christian Wiediger on Unsplash

19. juni 2020 Af Michael Hillmose , mhi@dmogt.dk

I perioden 1. juli til 31. december 2020 sænkes den almindelige momssats fra 19 % til 16 % og fra 7 % til 5 % på varer som allerede er omfattet af reduceret moms (f.eks. mad og bøger m.m.).

Derfor er det vigtigt at få ændret momssatsen på de varer, som sælges til Tyskland f.eks. via egne webshops, hvis man benytter den tyske momssats her. De tyske forbrugere er klar over, at der er nedsat moms på varerne, og hvis ikke momssatsen bliver ændret, risikerer webshoppen dels et mindre salg og dels klager eller returneringer på de varer, som sælges til en forkert og for høj momssats.

Derudover skal du være opmærksom på, at B-t-B-salg med forkert moms vil medføre, at den tyske køber ikke vil være i stand til at refundere det fulde momsbeløb.

Det er forsendelsestidspunktet der er afgørende for, om der skal opkræves den midlertidige og mindre momssats. Det vil sige, at varer som sendes i perioden 1. juli til 31. december (begge dage inklusiv) skal påføres den mindre momssats uanset hvornår varerne er bestilt eller modtages. Det tilrådes, at momssatsen ændres på webshoppen rettidigt, så de ordrer, der kommer ind op til skæringsdatoerne, vil blive ekspederet med korrekt momssats, for eksempel hvis der er nogle dages forsinkelse fra ordretidspunktet til forsendelsestidspunktet.

"