Menu

Uniqlo etablerer sig i Skandinavien

Til efteråret åbner den japanske highstreet-kæde sin første butik i Skandinavien. Uniqlo har valgt Stockholm som placering.

Uniqlo driver butikker verden over. Her ser man et udsnit af butikken i Paris' Marais-kvarter.
Uniqlo driver butikker verden over. Her ser man et udsnit af butikken i Paris' Marais-kvarter.

18. januar 2018 Af Simon Hansen , sh@dmogt.dk

Fast Retailing, som er selskabet bag Uniqlo, har netop annonceret, at de åbner i Stockholm til efteråret. Her har den japanske kæde overtaget 1580 kvadratmeter på fire etager, hvor de altså nu åbner deres første butik i Skandinavien. Rygterne har svirret gennem en længere periode, og nu er det altså bekræftet.

Åbningen sker som et led i større ekspansionsplaner, fortæller Tadashi Yanai, som er koncerndirektør i Fast Retailing.

”Vores introduktion på det svenske marked betyder også vores første etablering i Norden, hvilket stemmer godt overens med vores planer om fortsat ekspansion i Europa. Sverige er en af verdens mest innovative nationer og er et land som værdsætter såvel teknologi som design og er førende inden for moderne livsstil. Jeg håber, det svenske folk vil tage vores koncept LifeWear til sig og gøre det til sit eget,” siger Tadashi Yanai ifølge det svenske fagmedie Habit.

I løbet af de seneste par år er det flere gange blevet nævnt, at Uniqlo overvejede muligheden for at etablere sig i København. Indtil videre har det dog ikke været tilfældet, og nu bliver Stockholm altså japanernes første nordiske flagskib.

Uniqlo har 58 butikker i Europa på nuværende tidspunkt.

Fast Retailing står også bag brands som Comptoir de Cotonniers, Princesse Tam Tam, Theory og J Brand.   

"