Menu

Vinderen af Magasin du Nord Fashion Prize er fundet

Den unge designer Emilie Helmstedt blev i går kåret som vinder af talentprisen Magasin du Nord Fashion Prize, der inkluderer en præmie på 500.000 kroner. Derudover modtog alle nominerede et medlemskab af DM&T, der vil hjælpe de lovende designtalenter godt på vej.

H.K.H Kronprinsesse Mary overrakte traditionen tro talentprisen Magasin du Nord Fashion Prize til vinderen, som i år blev Emilie Helmstedt med sit brand Helmstedt Studio.
H.K.H Kronprinsesse Mary overrakte traditionen tro talentprisen Magasin du Nord Fashion Prize til vinderen, som i år blev Emilie Helmstedt med sit brand Helmstedt Studio.

26. oktober 2018 Af Olivia Lynglund , obl@dmogt.dk

I går aftes blev sløret endelig løftet for, hvem der i år kan kalde sig vinder af den prestigefyldte talentpris Magasin du Nord Fashion Prize, som designere som Lærke Andersen, Cecilie Bahnsen og Mark Kenly Domino Tan tidligere har modtaget.

På traditionel vis blev den prestigefyldte pris overrakt af H.K.H. Kronprinsesse Mary i Kunsthal Charlottenborg, og i år var det den 26-årige Emilie Helmstedt med sit brand Helmstedt Studio, der løb med sejren. Hun var nomineret sammen med Blanche og Chirstine Hyun Mi Nielsen.

Ud over æren følger med prisen også et legat på 500.000 kroner, der skal bruges til at videreudvikle brandet. Den up-coming designer, der showdebuterede under sidste modeuge, var rørt til tårer, da hun modtog prisen:

”Jeg havde aldrig forestillet mig at stå her. Det er som en drøm. Det er det største, der er sket i mit liv,” sagde hun og fortsatte:

”Jeg vil gerne takke Magasinfonden for denne pris. Den gør det muligt for mig at nå mine drømme. Jeg har allerede en masse planer, som jeg nu vil gå i gang med allerede i morgen. Jeg glæder mig til at vise jer mine drømme blive endnu mere levende, end de er nu.”

Dansk Mode & Textil støtter op om designtalenterne
Dansk Mode og Textil har valgt at involvere sig i Magasin du Nord Fashion Prize ved at belønne alle tre nominerede med et års gratis medlemskab og et legat på 5.000 kroner, der er gået til finalisternes brug af materialer i konkurrencen.

”Gennem et medlemskab håber vi på at hjælpe de nye talenter i startfasen, som er benhård. Der kan være mange forretningsmæssige udfordringer, man som ny i branchen måske ikke har kendskab til,” siger kreativ chef i DM&T, As Øland.

Ifølge hende har brancheorganisationen et stort ønske om at støtte op om talenterne og sikre vækstlaget i den danske modebranche:

”Derfor stiller vi os til rådighed med en række af branchens mest specialiserede eksperter, der kan rådgive og guide virksomhederne, når de har brug for det. Det er altid glædeligt at se de nye, uspolerede og kreative talenter blomstre,” tilføjer hun. 
"