Menu

Bæredygtighed

DM&T rådgiver og vejleder om bæredygtighed og går forrest for at sikre, at mode- og tekstilbranchen gennemgår den nødvendige bæredygtige omstilling.

Toolbox │Bæredygtighed

Vores toolbox til at arbejde bæredygtigt er det vigtigste redskab, uanset hvor din virksomhed er i den bæredygtige omstilling. I tre sektioner gennemgår vi de vigtigste forhold, ligesom vi henviser til en række kilder, der kan hjælpe i din virksomheds arbejde.

Guide til Verdensmål i leverandørkæden

DIEH har udarbejdet denne guide, bl.a. i samarbejde med DM&T. Her kan du finde vejledning og inspiration til, hvordan I som mindre virksomhed i mode- og tekstilbranchen kan bruge leverandørdialog i arbejdet med FN’s 17 Verdensmål, due diligence og samfundsansvar.

Vejledning til bæredygtighed og markedsføring

Hvornår er produkter ”grønne”, ”bæredygtige”, ”etiske” eller ”klimavenlige”? Hvilke regler findes der for kommunikation om ”bæredygtighed”? Og hvilken dokumentation skal man sikre sig for at bakke sine budskaber op? Få svarene i DM&T's vejledning. 

Nyhedsbrev om bæredygtighed

Tre gange om året udsender vi et nyhedsbrev, som udelukkende handler om bæredygtighed i relation til livsstilsbranchen. Her får du nyt om lovgivning på området og et kondenseret overblik over tendenser inden for bæredygtighed. Find alle nyhedsbreve her.

DM&T's analyse

Her finder du rapporten "Bæredygtighed i den danske mode- og tekstilbranche". Det er den første kortlægning af den danske mode- og tekstilbranches arbejde med bæredygtighed, og analysen er baseret på en stor spørgeundersøgelse blandt DM&T's medlemmer i efteråret 2020.

Vejledning til FN's Verdensmål

DM&T vejleder mode- og tekstilbranchens virksomheder til at arbejde med FN's 17 Verdensmål for Bæredygtig Udvikling. Læs mere om det i vores vejledning, som også giver dig case-erfaringer fra to af branchens virksomheder.

Guide til mærkning og certificering

DM&T har samlet den vigtigste information, din mode- eller tekstilvirksomhed har brug for, når det kommer til at arbejde med certificeringer og mærkningsordninger. På den måde undgår du at fare vild i mærkningsjunglen.


Getting it Right

DM&T har i samarbejde med Institut for Menneskerettigheder udviklet værktøjet 'Getting it Right - a human rights due diligence guide'. Du kan downloade værktøjet her og få hjælp til at håndtere menneskerettigheder i din virksomheds værdikæder.

"