Menu

Kemikalierestriktionsliste

21. februar 2022

En kemikalierestriktionsliste - Restricted Substance List, (RSL), er et uundværligt redskab for din virksomhed til at overholde de lovgivningsmæssige krav der er til brugen af skadelige kemiske stoffer i jeres produkter.

En RSL skal indeholde en oversigt over de stoffer der enten er forbudte i jeres produkter eller hvor der er defineret grænseværdier for hvor meget der tillades. Listen skal som minimum være baseret på gældende lovgivning, dvs. REACH, EU’s kemikalielovgivning og eventuelle nationale regler.

Grænseværdierne for de enkelte stoffer ændrer sig løbende, og det samme gør listen over forbudte stoffer. Derfor anbefaler DM&T at man benytter sig af en RSL der er udviklet af organisationer som AFIRM eller benytter sig af den RSL der er i OEKO-TEX 100 standarden, se nedenfor.

Dermed sikrer man at man overholder gældende lovgivning – REACH - og anvender man AFIRM sætter man baren højere for nogle kemikalier. Det kan være en god investering i forhold til at fremtidssikre sin virksomhed.

AFIRM (Apparel and Footwear International RSL Management) er en amerikansk baseret medlemsorganisation der arbejder for at fremme kemikaliehåndtering i de globale forsyningskæder i mode- og tekstilbranchen. AFIRM’s RSL bliver opdateret regelmæssigt – som regel i starten af året – januar/februar.

AFIRMS RSL kan tilgås her.

RSL i OEKO-TEX 100 standarden kan tilgås her.

"