Menu
En introduktion til SMV'er i mode- og tekstilbranchen

Sådan håndterer du kemi i tekstiler

22. februar 2022

Der bliver brugt store mængder kemi i tekstilproduktionen på verdensplan. Derfor kan ingen sige sig fri for at have et særligt fokus på kemien eller foretage en risikovurdering af den. Også af hensyn til miljø og sundhed igennem hele værdikæden.

En risikovurdering har til formål at sikre, at man reducerer brugen af skadelig kemi og kan fokusere sin indsats, der hvor risikoen er størst. Så den er vigtig.

Arbejdet med kemi tager pusten fra nogle, men det behøver ikke være dyrt og kompliceret at have styr på kemien, som ellers er argumenter, vi ofte hører. Til gengæld kan det blive meget dyrt, hvis man ikke har styr på det.

Derfor har vi samlet den vigtigste viden om håndtering af kemi i tekstiler, tøj, sko med mere i denne kvikguide. 

Kvikguiden kan enten læses direkte nedenfor (husk fuldskærmsvisning) eller downloades. Derudover anbefaler vi, at du altid downloader vores tjekliste, og sikrer dig, at du og din virksomhed kan sætte flueben ud for alle punkterne. På den måde er I rigtig langt i arbejdet med at undgå skadelig kemi. 

Download tjekliste og guide

  • Guide - Sådan håndterer du kemi i tekstiler

    pdf, 4,11mb
  • Tjekliste til kemi

    pdf, 0,22mb

Vilkår for brug

Denne kontrakt er forbeholdt foreningens medlemmer og må ikke videredistribueres i den nuværende form. Kontrakten udgør ikke juridisk rådgivning i sig selv, og foreningen påtager sig intet ansvar ved forkert udfyldelse eller forkert brug af kontrakten.

"