Menu
Professor i biodiversitet og leder af Center for Macroecology, Evolution and Climate og Center for Global Mountain Biodiversity på Globe Institute, Københavns Universitet

Carsten Rahbek

En af verdens førende forskere i biodiversitet og rådgiver for bl.a. skiftende danske regeringer, EU-præsidenter, EU-Kommissionen samt Verdensbanken og FN i spørgsmål om biodiversitet.

16. august 2023

Carsten Rahbek er professor i biodiversitet og leder af Center for Macroecology, Evolution and Climate og Center for Global Mountain Biodiversity på Globe Institute, Københavns Universitet. Herudover har han professorater på Imperial College, London, Peking Universitet og Syddansk Universitet.

Carsten forsker bl.a. i, hvad der bestemmer liv på Jorden og arbejder med biodiversitet, klima og bæredygtighed, inddragende både de biologiske, geofysike og socioøkonomiske aspekter. Han har udgivet mere end 400 videnskabelige publikationer, heraf mere end 30 i verdens to toptidsskrifter Nature og Science. Han er blandt de 1‰ mest citerede forskere i verden.

Carsten er leder af IPBES (FN’s Biodiversitetspanel) i Danmark på vegne af de danske universiteter og udpeget medlem af bl.a Biodiversitetsrådet, Bioøkonomiske panel, Biodiversitets og Partnerskaber. Han har fagligt rådgivet skiftende danske regeringer, EU-præsidenter, EU-Kommissionen samt Verdensbanken og FN i spørgsmål om biodiversitet. Han var en nøgleperson i etableringen af FN’s Biodiversitets-panel, IPBES. Han nyder stor anerkendelse for sin forskning og har bl.a. modtaget EliteForskprisen, DM’s Forskningspris og Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning. I 2020 blev Carsten udnævnt til Ridder af Dannebrogordenen.

"