Menu
Patrade Lectures:

Eksport og immaterielle rettigheder

Mange danske virksomheder sælger varer uden for landets grænser, og de senere år er det blevet langt mere almindeligt, at danske eksportvarer produceres uden for landets grænser. For disse virksomheder er der særlige hensyn at tage, når det kommer til immaterielle rettigheder. Deltag i denne Patrade Lecture og bliv klogere.

Eventdetaljer
Dato 22. marts 2023 Sted E-huset, Østre Havnegade 12, E-huset, 9000 Aalborg
Tid 13:30-17:30 Tilmelding til Se link i tekst

Arbejder du i en virksomhed der sælger til de største eksportmarkeder USA, Tyskland, Sverige eller England? Eller på andre markeder? Og får virksomheden produceret varer i andre lande end Danmark?

Så skulle du tage at tilmelde dig Patrade Lectures i Aalborg den 22. marts. Vi sætter fokus på beskyttelse af IP (Intellectual Property) og IPR (Intellectual Property Rights) for eksportvirksomheder. Der er nemlig forskel på, hvordan du skal gribe tingene an, alt efter hvilke lande, der eksporteres til, hvilket land varen produceres i med mere.

Hvad kan du forvente af seminaret?

Vi skyder seminaret i gang med en kundecase, hvorefter vi selv indtager podiet. Du vil blive klædt på til at håndtere immaterielle rettigheder internationalt, så du beskytter dine produkter bedst muligt i de lande, der er eksisterende eller potentielle markeder for dit produkt. Du får i det hele taget gode råd til, hvordan du som eksportvirksomhed understøtter forretningen med immaterielle rettigheder.

Denne gang byder vi velkommen til Ergonomic Solutions, en engelsk virksomhed, men med hele produktion og produktudvikling placeret i Danmark. Ergonomic Solutions er et godt eksempel på, hvordan en mellemstor virksomhed (cirka 150 ansatte) uden egen juridisk afdeling, kan arbejde professionelt med immaterielle rettigheder. Virksomheden har både patenter, varemærker og designrettigheder. Ergonomic Solutions er markedsledende på mange markeder, og de leverer løsninger (technology mounting solutions) til en stor del af verdens største retailers.

Dagens oplægsholdere

Ralph Lambers er Chief Product Officer i Ergonomic Solutions, et ansvarsområde, der hos Ergonomic Solutions omfatter hele spektret fra produktdesign og -udvikling til produktmarketing, inklusiv ansvaret for IP. Ralph vil fortælle, hvordan virksomheden arbejder med IP og IPR i praksis, baseret på en IP-strategi, som blev lavet sammen med Patrade.
Herefter følger to partnere fra Patrade. Først European Trademark & Design Attorney: Charlotte Rask Boddum. Hun vil gå i dybden med, hvordan du skal sikre og håndhæve varemærker internationalt.

Hun har i en længere årrække arbejdet med varemærker både for SMV'er og store virksomheder, ligesom hun er repræsenteret i flere internationale fora for varemærker og IP generelt.

Charlotte vil blandt andet give eksempler på, hvordan virksomheder tidligere er kommet galt af sted, med fokus på, hvad du kan gøre for at undgå at komme i en lignende situation.
Når Charlotte er færdig følger advokat Nick Lissner, der vil give en introduktion til forskellige typer af IPR med fokus på, hvad der er af forskelle mellem lande i forhold til retspraksis og beskyttelsesomfang.

Herefter vil han give et konkret oplæg til, hvad en god IP-strategi kan indeholde, og hvordan du bruger den i praksis til at understøtte forretningen og bane vejen for salg og vækst på eksportmarkeder.

Tid og sted

Onsdag den 22. marts 2023 kl. 13.30 – 17.30.

Kom i god tid, så du kan nå at blive registreret.

Bemærk, at arrangementet ikke finder sted i Patrades egne lokaler, men i et af mødelokalerne i E-huset, benyt indgangen fra Østre Havnegade.

Østre Havnegade 12, E-huset, 9000 Aalborg.

Læs hele programmet og tilmeld dig via dette link: Patrade Lectures - Aalborg

"