Menu
DM&T inviterer til webinar:

Due diligence, menneskerettigheder og miljø i modebranchen

Den første EU-lovgivning om due diligence kommer allerede i 2021. Derfor skal din virksomhed allerede nu begynde at forberede sig. DM&T har inviteret en række eksperter til at guide dig igennem krav, muligheder og inspiration fra andre.

Eventdetaljer
Dato 26. juni 2020 Sted Webinar
Tid 10:00 - 11:30 Tilmelding til kursus@dmogt.dk

Den første EU-lovgivning om due diligence er på vej. Den får i høj grad betydning for mode-, tekstil- og livsstilsbranchens virksomheder. DM&T har derfor samlet en række eksperter til en dialog om ansvarlighed, due diligence, menneskerettigheder og miljø i modebranchen den 26. juni fra 10-11.30.

Allerede i starten af 2021 vil vi se det første udkast til en EU-lov om due diligence – nødvendig omhu på dansk - i forhold til menneskerettigheder og miljø. Det har EU’s chefjurist bebudet for nyligt.

Lovpligtig due diligence har været diskuteret i årevis, og en række lande, herunder Frankrig, Storbritannien og Holland har indenfor de sidste fem år vedtaget lovgivning, som på hver deres måde foreskriver, at virksomheder skal udøve due diligence. Forslaget kommer også efter en længere proces i EU, som dog er accelereret i takt med coronakrisen, der ifølge EU, har tydeliggjort behovet for en mere bæredygtig og retfærdig forretningssektor.

Due diligence er et helt centralt begreb i OECD’s Retningslinjer for Ansvarlig Virksomhedsadfærd og FN’s Retningslinjer for Menneskerettigheder og Erhvervsliv. Due diligence betyder, at virksomheder skal identificere, hvordan deres aktiviteter indvirker på mennesker og miljø og sørge for at afbøde negativ indvirkning. Omfanget af en due diligence proces vil være afhængig af, hvor kompleks virksomheden er, ikke mindst i forhold til produkter, leverandører og øvrige forretningspartnere.

Ved indgangen til 2020 stod bæredygtighed øverst på modebranchens strategiske agenda. Og modsat hvad man kunne frygte, ser coronakrisen ud til at forstærke denne tendens yderligere. Men hvor det især var klimaudfordringen, der fyldte meget i debatten i starten af året, har krisen udvidet perspektivet, således at den sociale dagsorden og menneskerettigheder er kommet med. 

Derfor har DM&T inviteret en række eksperter til et spændende webinar om due diligence, menneskerettigheder og miljø i modebranchen.

Henover efteråret vil DM&T sætte fokus på due diligence, og dette vil være det første arrangement ud af en række af tilbud til medlemmer. 

Eksperter giver svar på dine spørgsmål og inspiration til virksomhedens arbejde

  • I dette webinar vil Cathrine Bloch Veiberg fra Institut for Menneskerettigheder introducere FN’s Retningslinjer for Menneskerettigheder og Erhvervsliv, begrebet due diligence og relevante menneskerettighedsrisici for en modevirksomheder samt give en kort status på hvad der rør sig i EU.
  • Thomas Trier fra det Danske kontaktpunkt for OECD’s Retningslinjer for Ansvarlig Virksomhedsadfærd vil fortælle om det danske National Contact Point (NCP) og den danske vejledning til OECD’s Retningslinjer for Ansvarlig Virksomhedsadfærd, der er skrevet specifikt til Små og Mellemstore Virksomheder i den danske modebranche.
  • Anne Katrine Blirup fra Sustainawear vil dele konkrete eksempler fra hendes arbejde på hvordan virksomheder i branchen har grebet due diligence arbejdet an og give nogle tips til hvor og hvordan man starter.

Mødet vil blive afholdt via Microsoft teams og deltagere kan byde ind med erfaringer og spørgsmål. Webinaret er forbeholdt medlemmer af DM&T, og du tilmelder dig på kursus@dmogt.dk senest 25. juni kl. 10.

"