Menu
Coronavirus 2020

750 medarbejdere bliver afskediget: Corona-epidemien tvinger Bestseller til nedskæringer

Dansk modes ubetinget største virksomhed, Bestseller, mærker også konsekvenserne af coronavirussets udbrud. 750 medarbejdere, svarende til 15 procent af virksomhedens ansatte i Danmark, afskediges.

Bestseller-ejer og CEO Anders Holch Povlsen
Bestseller-ejer og CEO Anders Holch Povlsen

20. marts 2020

Danmarks største modevirksomhed tager nu konsekvenserne af et ”markant svigtende salg og pludselig manglende likviditet i detailledet globalt”.

Det fører til 750 medarbejderes afskedigelse i Danmark, mens også et ukendt antal medarbejdere på andre markeder mister deres job.

- Vi er alle havnet i en helt ufattelig situation, som lige nu rammer samfundet omkring os. Både det nære, men også det globale. Det handler først og fremmest om at redde menneskeliv, hvilket vi alle har den dybeste respekt og sympati for. For vores virksomhed betyder det, at vi pludselig befinder os i en krise, som vi ville have svoret, aldrig ville være mulig for os, skriver Bestseller i en pressemeddelelse.

Den globale krise betyder, at Bestseller har set sig nødsaget til at minimere omkostningerne. På trods af virksomhedens størrelse har det ikke været muligt at fortsætte som hidtil. For nyligt informerede Bestseller om, at de havde taget konsekvenserne af diverse myndigheders anbefalinger og midlertidigt lukket butikker i Italien, Indien og Spanien.

- Når vi som en international handels- og detailvirksomhed med 2500 butikker, 15.000 engrosforhandlere og kunder på tværs af 55 markeder, pludselig oplever, at markedet går i stå, så bliver det selv for os hurtigt meget vanskeligt. I løbet af blot et par uger er vi gået fra udsigten til det stærkeste regnskabsår nogensinde, til at havne i en dyb krise. Derfor er det også med ondt i hjertet, at vi i dag er tvunget til at afskedige 750 medarbejdere i Danmark, skriver Bestseller.

Virksomheden beskæftigede inden dagens fyringer 4800 medarbejdere i Danmark, hvorfor de 750 medarbejdere, der i dag er blevet afskediget, svarer til cirka 15 procent af den samlede danske arbejdsstyrke.

At det ”kun” er 15 procent af de danske medarbejdere, der i dag afskediges, er et udtryk for fremtidshåb.

- Vi reducerer vores arbejdsstyrke med ca. 15 pct. i Danmark, og selvom det i dag er svært at være positiv, så skal det dog ses som et bevis på, at vi fortsat har tro på fremtiden, og sammen vil vi kæmpe for at komme tilbage og genskabe virksomheden, siger Anders Holch Povlsen i pressemeddelelsen fra Bestseller.

Bestseller omsatte, ifølge Børsen, for 26,1 milliarder kroner i 2018/2019, hvilket er virksomhedens senest offentliggjorte regnskab. 

"