Menu

Amerikanske myndigheder styrker vejledning om tvangsarbejde

De amerikanske toldmyndigheder har udgivet en opdateret FAQ, der præciserer en række spørgsmål om Uyghur Forced Labor Prevention Act.

07. september 2023

De amerikanske myndigheder har for nyligt lanceret en opdateret FAQ, der præciserer, hvordan virksomheder der importerer varer til USA skal forholde sig til tvangsarbejde i henhold til ’Uyghur Forced Labor Prevention Act’. Det sker, efter at de amerikanske myndigheder i august opdaterede retningslinjerne og skærpede reglerne. 

Den opdaterede FAQ giver blandt andet anvisninger til, hvordan man skal forholde sig ved tilbageholdte varer, dokumentationskrav og hvilke vare- og forsendelsestyper, der er i søgelyset. 

’Uyghur Forced Labor Prevention Act’ netop trådt i kraft sidste år, og stiller krav om, at varer der er importeret til USA fra Kinas Xinjiang-provins ikke indeholder komponenter, der er produceret med slavearbejde. Lovgivningen stiller krav om, at man skal kunne præsentere klare og overbevisende beviser.Loven er særligt vigtig for mode- og tekstilbranchen, da Xinjiang-provinsen er et område med stor bomuldsproduktion, og der har verseret flere sager om tvangsarbejde for uighurerne i provinsen.

Du finder FAQ’en samt mere information om loven på US Customs and Border Protections hjemmeside.  

"