Menu

ARKK Copenhagen får nye investorer

Grundlæggerne af det unge sneaker-brand ARKK Copenhagen sælger nu 28 % af virksomheden til Friheden Invest og North-East Venture. De nye investorer skal bidrage til yderligere vækst og hjælpe med at udvikle virksomheden.

Grundlæggerne af ARKK Copenhagen Kasper Høj Rasmussen og Thomas Refdahl.
Grundlæggerne af ARKK Copenhagen Kasper Høj Rasmussen og Thomas Refdahl.

22. juni 2018 Af Simon Hansen , sh@dmogt.dk

ARKK Copenhagen har aldrig været et brand, der satte barren lavt. Tværtimod har de to grundlæggere Thomas Refdahl og Kasper Høj Rasmussen været højst ambitiøse fra første færd, og siden etableringen i 2014 har ARKK Copenhagen øget omsætningen år for år og udvide antallet af markeder, som i dag tæller mere end 30 lande. Det er blevet bemærket af investeringsselskaberne Friheden Invest og North-East Venture, som nu køber 28 % af virksomheden for det ARKK Copenhagen selv omtaler som et betydeligt tocifret millionbeløb. De nye investorer skal bidrage til at øge den internationale vækst og konsolidere brandet.

”ARKK skal være blandt verdens 10 mest indflydelsesrige sneakerbrands. Vi vil sætte et aftryk i branchen, og det kan Friheden Invest og North-East Venture hjælpe os med,” siger CEO Thomas Refdahl.

Vigtigt at finde de rette investorer

Det unge sneaker-brand har været genstand for flere investorers interesse, men for grundlæggerne var det vigtigt at finde de rette.

”Hos Friheden og North-East Venture oplevede vi en forståelse for projektet, som var exceptionel. Vi tøvede med at tage investorer ind, fordi vi frygtede, at vi kunne blive tvunget i en forkert retning, men her har vi fået engagerede, spændende og udfordrende penge ind,” siger Thomas Refdahl.

Niels Martinsen, der er manden bag Friheden Invest og grundlægger af IC Group, var da heller ikke i tvivl om, at der ligger et stort potentiale i ARKK Copenhagen.

”ARKK står for et stramt koncept med stor egenart i produktsortimentet. De adskiller sig fra de rent performanceorienterede sneakers, og de kan bruges ved næsten alle lejligheder. Den position i markedet er per definition interessant,” siger han.

Bidrager med nye kompetencer og sparring

Også Martin Lumbye, CEO i North-East Venture, glæder sig over sin nye investering .

“ARKK Copenhagen har kun været små tre år i markedet. Det er en mode- og designvirksomhed, hvor salget efter første år i gennemsnit er vokset med 256 pct. om året, og hvor man allerede nu har vist flot og profitabel vækst. ARKK Copenhagen sælger i dag mere end 90 pct. af sine sneakers i udlandet, så vi vurderer, at potentialet er stort. Det er et ambitiøst og talentfuldt team, som har skabt de resultater, og dem tror vi på. Desuden må vi konstatere, at vi igen oplever en dansk virksomhed, som sætter to streger under, at det, vi i Norden helt berettiget er internationalt anerkendte for, det er vores tilgang til design, de enkle, rene linjer, kommunikation og brugervenlighed overfor kunderne” siger han.

Investorerne kommer med en række kompetencer og en erfaring, der er særdeles relevant i forhold til ARKK Copenhagens ambitioner og de kommende års udfordringer, forklarer Co-founder og Creative Director Kasper Høj Rasmussen: ”Med Friheden Invest og North-East Venture får vi nogle kompetencer ind i ejerkreds og bestyrelse, som vi har ledt efter. Vi har nået en størrelse, hvor Thomas og jeg har brug for sparring, der kan skubbe os til at levere på et endnu højere niveau fremadrettet,” siger Kasper Høj Rasmussen.

"