Menu

Bliv en del af EU's innovationsprojekt

Snart går EU's WORTH Partnership Project i gang. Projektet støtter samarbejder og ny innovation inden for design i små og mellemstore virksomheder, og du kan være med.

30. november 2017

Af Rikke Kynde, rk@dmogt.dk

WORTH Partnership Project er et EU-støttet projekt, som startede i 2014.

Projektet har til formål at skabe innovation og disruptive produkter og ideer på tværs af landegrænser ved at støtte samarbejder inden for mode- og forbrugsvareindustrien.

Lige nu kan alle kreative fagfolk, designere, håndværkere, start-ups, teknologivirksomheder og små og mellemstore virksomheder i EU ansøge om at blive en del af WORTH.

Projektets deltagere bliver matchet med samarbejdspartnere for at udvikle koncepter og føre idéer ud i virkeligheden. Dertil får man både tildelt en mentor, finansiel støtte, støtte til netværksaktiviteter og skræddersyet vejledning.

Resultatet fra hvert samarbejde bliver udstillet på to relevante internationale udstillinger eller handelsmesser for at skabe fremtidige forretningsforbindelser og øge synligheden i markedet over for potentielle kunder.

Projektet sigter efter at støtte i alt 150 innovative samarbejder og mindst 450 individuelle virksomheder.

Ansøgningsfristen for første optagelse til projektet er den 31. december 2017. Herefter vil en fagligt kompetent styregruppe udvælge deltagere til projektet. Senere vil der igen blive åbnet for optagelse i 2018, 2019 og 2020.

Læs mere om projektet og ansøg her

Pilotprojekt
Forud for projektet kørte et pilotprojekt med 79 europæiske virksomheder og i alt 34 tværnationale samarbejder i 2013-2015.

Her bestod et af samarbejderne af den danske møbelvirksomhed Overgaard & Dyrman og den tyske designer Dagmar Kestner. Sammen udviklede de en prototype på en vævet læderstol.

 

"