Menu

Brexit: Kaos i UK og ny vejledning fra SKAT

Der er fortsat mange uafklarede spørgsmål, når det kommer til Brexit, og indtil videre har briterne ikke accepteret nogen form for udtrædelsesaftale. I mellemtiden har Toldstyrelsen og Skattestyrelsen udgivet en ny vejledning, der sætter fokus på handel med Storbritannien.

Foto: Chris Lawton on Unsplash
Foto: Chris Lawton on Unsplash

14. marts 2019 Af Simon Hansen , sh@dmogt.dk

Der er fortsat kaos i det britiske parlament, og premierminister Theresa May kæmper for at finde en løsning på Brexit. Det britiske parlament har stemt nej til at forlade EU uden en aftale, et såkaldt no deal-scenario. Men afstemningen er reelt uden betydning, da Storbritannien under alle omstændigheder forlader EU den 29. marts. Det kan kun ændres, hvis Storbritannien udskyder Brexit, dropper Brexit eller formår at indgå en aftale med EU. En udskydelse virker lige nu som det mest sandsynlige af de tre scenarier. 

I mellemtiden har Europa-Parlamentet vedtaget en række nye love, der skal mindske en del af de praktiske konsekvenser ved Brexit.

Det britiske parlament har onsdag offentliggjort de toldsatser, der kommer til at gælde, hvis briterne forlader EU uden en aftale. Og her er der nyt, der berører mode- og tekstilbranchen. Briterne har nemlig fastsat en toldsats på 12 % på de fleste tekstil- og beklædningsvarer. Du kan downloade listen med produkter og satser her.

I Danmark har Skattestyrelsen og Toldstyrelsen udgivet en ny vejledning, som giver dig konkrete svar og vigtig information om handel med Storbritannien efter Brexit. Den downloader du her.

Læs DM&T' mini-guide til Brexit

"