Menu

Claire Group foretager generationsskifte

Stifter Anders Hust har solgt hovedparten af sine aktier til sønnen Nikolaj Hust, som nu besidder 90 % af aktierne. De to fortsætter dog parløbet i den daglige drift af Ikast-virksomheden.

Anders Hust overdrager aktiemajoriteten til sønnen Nikolaj Hust.
Anders Hust overdrager aktiemajoriteten til sønnen Nikolaj Hust.

14. juni 2019 Af Simon Hansen , sh@dmogt.dk

 Den første sommerdag markerede et skifte i Claire Group. 1. juni skete der nemlig et generationsskifte, hvilket betyder at virksomhedens stifter 67-årige Anders Hust bevarer 10 % af aktierne, mens sønnen Nikolaj Hust, 40 år, besidder 90 % af aktierne. 

Det får dog ingen ledelsesmæssig indflydelse for indeværende, men der er lagt en strategi for den fremtidige rollefordeling, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Anders Hust etablerede tekstilvirksomheden den 1. april 1975, og siden er firmaet vokset, og konceptet er ændret og tidstilpasset gennem årene.

”En af de tendenser, min far tidligt fik øje på, var vigtigheden af CSR og bæredygtig produktion. Jeg er stolt af, at han blev pionér i modebranchen på dette område, og det er en af årsagerne til, at vi har succes i dag. Vi fik et forspring på CSR-fronten, og det skete ikke på grund af forretningsmæssig taktik, men fordi min far havde et grundlæggende ønske om at ændre på datidens forhold i tekstilindustrien både hvad angår arbejdsforhold og miljø,” siger Nikolaj Hust.

Et drømmescenarie

Generationsskiftet kan synes naturligt, men det er alligevel en meget glad Anders Hust, der overdrager depechen til sin søn.

”At Nikolaj har overtaget aktiemajoriteten i Claire Group er et drømmescenarie for mig. De værdier og den virksomhedskultur, jeg har grundlagt, kan han fuldt ud stå inde for og bære videre. Han har bevist, at han har et forretningsmæssigt talent og et ægte engagement i virksomheden, og det glæder mig dybt. Nikolaj har været med til at skabe den økonomiske fremgang og kontinuitet, vi har demonstreret de seneste fem år, og jeg er helt sikker på, at han evner at fortsætte med at drive Claire Group fremad og opad,” siger Anders Hust.

Claire Group har tre forretningsben: Børnetøjsbrandet Hust&Claire, dametøjet Claire Woman og retail-afdelingen, som tæller en butik i Danmark og 20 i Norge.

”I dag er Nikolaj involveret i alle forretningsområder, og vi har et fantastisk parløb, som jeg glæder mig til at fortsætte – nu med Nikolaj som hovedaktionær,” slutter Anders Hust.

Ved udgangen af det netop afsluttede årsregnskab havde Claire Group en egenkapital på 35 mio. kr., og årsresultatet efter skat steg til 7,4 mio. kr.

"