Menu

CO2 Improve hjælper Basic Apparel med at få overblik over CO2-aftryk

Modevirksomheden Basic Apparel bliver en del af Greenway Logistics’ CO2 communitiy for at få indsigt i deres CO2-aftryk og samtidig bidrage til at reducere CO2-emissioner i logistikken. Din virksomhed kan også være med.

Foto: Basic Apparel
Foto: Basic Apparel

14. januar 2021

Modebranchens supply chain dækker hele kloden, og det medfører uundgåeligt omfattende logistikaktiviteter, hvilket medfører et markant CO2-aftryk. Forbrugere, politiske instanser og NGO’er retter i stigende grad opmærksomheden mod modebranchen med krav om, at branchen skal reducere det negative aftryk, den sætter på kloden. Noget der også internt i branchen er en bred anerkendelse af, hvorfor bæredygtighed, ansvarlighed, klima og miljø står højt på branchens dagsorden.

Et af de parametre, virksomhederne bliver målt på, er deres CO2-udledning, og på politisk plan diskuteres CO2-afgifter jævnligt som et middel til at nedbringe den globale udledning af drivhusgasser. Men langt fra alle virksomheder har overblik over, hvor stort deres CO2-aftryk reelt er. Det gælder også, når det kommer til logistik, og her kan DM&T’s samarbejdspartner Greenway Logistics hjælpe med deres koncept CO2 Improve, som hjælper med at skabe overblik over den enkelte virksomheds aftryk og hjælper med at reducere det.

Camilla Bakke er grundlægger af modevirksomheden Basic ApparelEn af de modevirksomheder, der har valgt at være en del af CO2 Improve er Basic Apparel.

”Det er vigtig for os og vores kunder, at vi aktivt gør noget for at reducere vores CO2-aftryk, både på design, produktion og logistik. Det betyder meget for os at have en partner, som har koncepter, der kan reducere og forbedre vores CO2-aftryk på logistikken, for det kan være svært selv at regne ud og gennemskue. Vi er derfor rigtig glade for vores samarbejde med Greenway Logistics,” siger grundlægger og direktør Camilla Balle (billedet).

Det vækker glæde hos Greenway Logistics’ danske direktør Frank Buchmann:

”Vi er glade for at Basic Apparel bliver en af vores CO2 Improve-koncept. Vi ved at gennemsigtighed og bæredygtighed er vigtig for Basic Apparel, og med vores monitorværktøj vil vi kunne dokumentere hele CO2-aftrykket, samtidig med at de får et arbejdsredskab til at kunne vurdere fremtidige leverandører ud fra et CO2-aftryks perspektiv,” siger han.

Vil du vide mere om dine muligheder med CO2 Improve, er du velkommen til at kontakte Frank Buchmann, frank.buchmann@greenway-logistics.com - Tel. +45 60 40 00 00

Du kan læse mere om DM&T’s rammeaftale med Greenway Logistics her

"