Menu

Dansk mode hyldet ved årets Elle Style Awards

Aller Huset i Københavns havn dannede i år rammen for Elle Style Awards, der som sædvanligt bød på en stor fejring af både nye og etablerede navne i dansk mode.

Stine Goya blev 'Årets Designer', da Elle Style Awards 2019 blev uddelt. Foto: PR
Stine Goya blev 'Årets Designer', da Elle Style Awards 2019 blev uddelt. Foto: PR

13. maj 2019

Siden 2013 har Elle hvert år inviteret til en storslået fejring af dansk modes mange talenter, og i år var ingen undtagelse. Denne gang blev festlighederne afviklet ”hjemme” hos Elle, nemlig i Aller Huset i Københavns havn, hvor modefolket var mødt talstærkt op. I alt sytten priser blev i løbet af aftenen uddelt til både kendte modeprofiler og nye talenter.

Tydeligt design-DNA udløser priser

Naja Munthe, der i 25 år har været kvinden bag modehuset Munthe, modtog ”Årets Powerpris”. Begrundelsen for valget af Naja Munthe var blandt andet hendes evne til at navigere gennem turbulente tider med truslen om konkurs og ”skilsmissen” fra Simonsen samtidig med, at modehuset har formået at forny sig selv uden at miste forbindelsen med dets oprindelige DNA.

”Årets Designer” blev ligeledes tildelt en kvinde, der er forblevet trofast mod sit design-DNA, nemlig Stine Goya. Designeren har med sin sans for farver og altid finurlige prints skabt et genkendeligt univers og ikke mindst en god forretning, der aldrig går på kompromis med Goyas egen æstetik.

Kvindet bag brandet Munthe, Naja Munthe, fik 'Årets Powerpris' ved Elle Style Awards. Foto: PR
Kvindet bag brandet Munthe, Naja Munthe, fik 'Årets Powerpris' ved Elle Style Awards. Foto: PR

Nye stjerneskud i modekonstellationen

Blandt de knap så etablerede navne i branche finder vi Rotate Birger Christensen, der ikke desto mindre har gjort kometkarriere det sidste år. Det unge brand har været en øjeblikkelig succes på både den internationale og danske streetstyle-scene og blev derfor ikke overraskende belønnet med prisen ”Årets Uundgåelige”. Samtidig kunne Saks Potts for tredje gang i brandets korte historie hive en statuette med hjem fra Elle Style Awards, da de modtog prisen for ”Årets Modeshow”.

Danske kvinder der vil forbedre verden

Det var ikke kun det gode design, der blev anerkendt ved årets Elle Style Awards. Designers Remix har de seneste år rettet deres fokus mod bæredygtighed og i særlig grad cirkulær produktion med initiativet ”Preloved Remix”. Deres arbejde mod en 100% bæredygtig produktion i 2020 udløste således ”Årets CSR-pris”. Endnu en vigtig indsats, om end uden for branchen, blev markeret med uddelingen af den nye pris ”Årets Kvinde”, der gik til forfatter Sara Omar og hendes kamp for at hjælpe undertrykte kvinder.

Aftenens sidste pris, ”Elle-prisen”, gik til Eva Kruse CEO og President for Global Fashion Agenda og Copenhagen Fashion Summit. ”Elle-prisen” tildeles en eller flere personer, der har ydet en særlig indsats for dansk mode. Eva Kruse har i mere end et årti arbejdet for at fremme danske mode i både ind- og udland ligesom, at hun med Copenhagen Fashion Summit har skabt verdens største topmøde for bæredygtighed i modebranchen.  

Elles chefredaktør Cecilie Ingdal og CEO i Global Fashion Agenda Eva Kruse. Sidstnævnte fik den prestigefulde Elle-pris ved Elle Style Awards. Foto: PR
Elles chefredaktør Cecilie Ingdal og CEO i Global Fashion Agenda Eva Kruse. Sidstnævnte fik den prestigefulde Elle-pris ved Elle Style Awards. Foto: PR

Alle vindere af Elle Style Awards

 • Årets Brand: Monies
 • Årets Designer: Stine Goya
 • Årets Modeformidler: DR-K, dokumentarserien Margit Brandt
 • Årets Stylist: Rikke Wackerhausen
 • Årets Modefotograf: Marco Van Rijt
 • Årets Makeupartist: Marie Thomsen
 • Årets Hårartist: Henrik Haue
 • Årets CSR-pris: Designers Remix
 • Årets Stilikon: Barbara Husted Werner
 • Årets Powerpris: Munthe
 • Årets Model: Freja Beha Erichsen
 • Årets Accessory-brand: Folk and Frame
 • Årets Uundgåelige: Rotate Birger Christensen
 • Årets Show: Saks Potts
 • Årets Smykkekollektion: V Collection - Trine Tuxen
 • Årets Kvinde: Sara Omar
 • ELLE-prisen: Eva Kruse
Årets ELLE Style Awards-jury består af Cecilie Ingdal, chefredaktør ELLE, Marie Louise Wedel Bruun, redaktør ELLE, Barbara Gullstein, moderedaktør ELLE, Anne P., skønhedsredaktør ELLE, Uffe Buchard, kreativ direktør Darling Creative Studio, Kim Grenaa, kreativ direktør Grenaa Creative, As Øland, kreativ chef Dansk Mode & Textil, Cecilie Thorsmark, direktør Copenhagen Fashion Week, Ane Lynge, kreativ direktør Designer's Nest
"