Menu

DM&T styrker bæredygtighedsagendaen med ny medarbejder

Dansk Mode & Textil styrker arbejdet med at skabe en bæredygtig omstilling i mode- og tekstilbranchen med ansættelsen af Marie Busck som ny CSR-medarbejder. Hun kommer med omfattende erfaring fra bl.a. LEGO og Flying Tiger Copenhagen og skal bidrage til at styrke branchens samlede indsats.

Marie Buck starter 1. oktober 2019 som CSR-medarbejder i Dansk Mode & Textil. Foto: Dansk Initiativ for Etisk Handel / Uffe Weng
Marie Buck starter 1. oktober 2019 som CSR-medarbejder i Dansk Mode & Textil. Foto: Dansk Initiativ for Etisk Handel / Uffe Weng

12. september 2019 Af Simon Hansen , sh@dmogt.dk

Mode- og tekstilbranchens måske vigtigst dagsorden i disse år er at skabe en vedvarende bæredygtig omstilling. For at imødekomme dette og styrke modebranchens arbejde med bæredygtighed og ansvarlig virksomhedsadfærd har brancheorganisationen Dansk Mode & Textil nu ansat Marie Busck som ny CSR-medarbejder. Hun kommer med omfattende erfaring på området blandt andet som Head of CSR and Compliance i Flying Tiger Copenhagen og Senior Director and Head of Social Responsibility i LEGO. Senest har hun været ansat som Senior Advisor i Oxfam IBIS.

Dansk Mode & Textils adm. direktør Thomas Klausen glæder sig over at man har formået at tiltrække en kapacitet, som kan bidrage til at styrke branchens arbejde med den vigtige agenda.

”Bæredygtighed er den enkeltstående største udfordring og mulighed for mode- og tekstilbranchen. For Dansk Mode & Textil har det derfor været en strategisk prioritet at opruste på et område, hvor vi allerede i dag gør meget. Bæredygtighed og ansvarlig virksomhedsadfærd er afgørende i fremtidssikringen af branchen, og med ansættelsen af Marie får vi en stærk profil, som med sin erfaring og store engagement kan bidrage til at løfte den samlede branches indsats på området,” siger han.

Marie Busck kommer primært til at beskæftige sig med personlig rådgivning af brancheorganisationens 350 medlemmer, som alle er danske virksomheder inden for livsstilsbranchen. Rådgivningen er hjørnestenen i Dansk Mode & Textils virke og spiller derfor også en afgørende rolle i at styrke virksomhedernes arbejde med bæredygtighed og ansvarlig virksomhedsadfærd med afsæt i FN Retningslinjer og OECD’s Guidelines. Derudover kommer Marie også til at fokusere på at styrke branchen igennem kurser og seminarer, ligesom hun kommer til at samarbejde tæt med en række af branchens interessenter.

”Jeg glæder mig meget til at starte arbejdet i Dansk Mode & Textil og hjælpe de danske mode- og tekstilvirksomheder med at imødekomme de forventninger og ønsker til ansvarlighed og bæredygtighed, vi i stigende grad ser fra både kunder og myndigheder. Tekstil- og modebranchen er en super spændende branche med mange udfordringer, men også med rigtig mange muligheder for at bidrage positivt til FN’s Verdensmål,” siger Marie Busck.

Marie Busck har første arbejdsdag i Dansk Mode & Textil 1. oktober 2019 og hun får sin primære base på kontoret i København. 

Om Marie Busck

  • 2018-2019 Senior Advisor - Oxfam IBIS
  • 2015-2018 Head of CSR and Compliance - Flying Tiger Copenhagen
  • 2012-2015 Sen. Director and Head of Social Responsibility - LEGO
  • 2011- 2012 Director, Social and Human Rights - LEGO
  • 2006-2011 Human Rights & Business Advisor - Dansk Institut for Menneskerettigheder (IMR)
  • 2006-2008 Human Rights Consultant - Novo Nordisk (udlånt fra IMR)
  • 2004-2006 Project Researcher, Human Rights & Business - Dansk Institut for Menneskerettigheder

Derudover har Marie Busck været bestyrelsesformand i Dansk Initiativ for Etisk Handel i 2016-2018. Hun har en bachelor i religionshistorie fra Københavns Universitet, hvor hun også har taget en overbygning i religionssociologi og specialiseret sig i menneskerettigheder og udvikling.  

"