Menu
INFLUENCER MARKETING

DAY øger efterspørgsel og udvider målgruppen med influencere

Det danske modebrand DAY Birger et Mikkelsen samarbejder med influencere for at få personlige afsendere på deres produkter. Det har resulteret i interesse fra en yngre målgruppe og en øget efterspørgsel.

04. december 2017

Af Rikke Kynde, rk@dmogt.dk

Det er de færreste, der kan skrive flere nuller bagpå antallet af deres følgere på Instagram. Men der er specifikke enkeltpersoner, der har formået at fange interessen fra tusinder, og som brands derfor ser en god grund til at reklamere for sine produkter gennem – de såkaldte ”influencere”.

Det danske modebrand DAY Birger et Mikkelsen er et af de brands, der til daglig bliver vist på profiler med blandt andre 158.000, 227.000 og 519.000 følgere.

Amalie Brandi Mikkelsen, PR & Marketing Manager i DAY, fortæller, at 20% af deres markedsføringsbudget går til Influencer Marketing. Brandet ser nemlig samarbejder med influencere som en god mulighed for at møde forbrugerne med en personlig afsender.

”Vi bruger influencere til at få vores produkter ud til forbrugeren på en mere naturlig og organisk måde på de sociale medier,” fortæller Amalie Brandi Mikkelsen.

Influencere inspirerer til dagligdagen
DAY vurderer, at influencere tilfører brandet et personligt touch, som inspirerer forbrugerne til, hvordan de kan bruge tøjet i hverdagen, på gaden og i supermarkedet – langt fra catwalks og modelshoots.

”Det er en god måde at give inspiration til vores kunder og vise, hvordan man kan have produkterne på i sin dagligdag. Alle ligner jo ikke modeller, og der findes rigtig mange influencere i forskellige størrelser, hudfarver og hårfarver, som man på den ene eller anden måde kan relatere til eller blive inspireret af.”

Derfor er DAY meget interesseret i influencernes idéer til, hvordan tøjet skal sammensættes og kombineres med andre items fra andre brands.

”Hver influencer har sin egen stil, og for os handler det om, at influenceren skal style tøjet efter sin egen smag med sin egen garderobe.”

Brand og influenceres stil skal matche

Influencere får en stor portion frihed i samarbejder med DAY. Amalie pointerer, at kunsten fra starten derfor er at ansætte influencere, der har en stil, som matcher DAYs udtryk – både hvad angår tøjsmag og udseendet på deres Instagram-profil.

”Vi forsøger altid at finde en person, der kan se sig selv gå i DAY, og som har en æstetik, vi kan relatere til, så det bliver et godt match. Vi er meget opmærksomme på, om deres stil stemmer overens med vores brand, og hvad der interesserer vores forbrugere.”

For da influencere skal skrive ’sponsoreret’ ved posts, de laver for brands, er det vigtigt for DAY, at influencerne stadig ligner nogle, der af egen lyst ville gå i mærket.

  Forstå juraen bag Influencer Marketing her

”For os er det rigtig vigtigt, at det ser ud som om, at influenceren selv har lysten til at gå i tøjet. Derfor kunne vi aldrig finde på at bede influencerne om at tage noget på, de ikke bryder sig om.”

Det betyder, at influencerne selv få lov til at bestemme det tøj, de vil reklamere for, på hvilken måde de vil gøre det, og hvornår de poster billeder af det.

Det kan der dog være en udfordring i, da Amalie påpeger, at man skal være opmærksom på timingen i forhold til, hvornår et post bliver slået op, og hvornår varen bliver leveret i butikkerne.

”Vi vil helst ikke have, at tingene kommer ud før, at kunden har mulighed for at købe det, det er både besværligt for vores butikspersonale og vores kunder. Men det kan nogle gange være svært at kontrollere. Derfor er det godt at være opmærksom på, at man ikke udlåner noget eller laver samarbejder, hvor tøjet kommer ud for tidligt – eller for sent for den sags skyld.”

Efterspørgsel og yngre målgruppe
Det giver god mening at strømline udgivelsestidspunkter, for når influencere har tøj fra DAY på, kan de nemlig mærke det på efterspørgslen både i deres egne butikker og hos brandets kunder. Det viste sig eksempelvis, da DAYs lillesøster 2NDDAY lancererede en ny t-shirt.

”Vi har lavet en t-shirt, hvor der står ’2ND LOVER’ på, som mange influencere har postet, hvilket har gjort, at t-shirt’en nærmest er blevet udsolgt i alle butikker, på lageret og hos vores kunder.”

Amalie fortæller, at de også oplever en større interesse fra en ny målgruppe på grund af eksponeringen på Instagram og de sociale medier.

”Vi har fået en yngre kundeskare i forhold til, hvad vi har haft tidligere, hvor den måske var lidt ældre.”

Ifølge statistikker på Instagram ligger DAYs målgruppe omkring start 20’erne til midt 30’erne. Statistikkerne viser også et stort engagement på brandets Instagram-profil, som unægtelig er skabt på grund af deres brug af influencere. Amalie pointerer dog, at det er svært at omsætte de informationer til præcise tal i forhold til, hvad de har tjent på det. Men der er ingen tvivl om, at de ser en stor værdi i at markedsføre sig gennem influencere:

”Det skaber mere awareness for brandet på sociale medier, hvor mange i dag finder inspiration til, når de skal ud og investere i nyt tøj. Det handler om konstant at følge med markedet og være relevante for forbrugeren og den kvinde, vi ønsker at lave tøj til, og det mener vi blandt andet, at vi kan opnå ved at gøre brug af disse ressourcer.”

"