Menu

Designskolen Kolding er stærkt repræsenteret ved Danish Design Award

Ikke færre end otte nyuddannede designere fra Designskolen Kolding er kommet igennem nåleøjet og blevet indstillet som kandidater til at vinde en Danish Design Award. Se de nominerede her.

Mandag den 28. maj i København finder Danish Design Award sted, hvor 15 designpriser skal uddeles. Foto: Danish Design Award.
Mandag den 28. maj i København finder Danish Design Award sted, hvor 15 designpriser skal uddeles. Foto: Danish Design Award.

17. april 2018 Af Olivia Lynglund , obl@dmogt.dk

En gruppe designerne fra Designskolen Kolding, der alle tog afgang i fjor, er nomineret til en Danish Design Award. I alt er det otte designere, fordelt på fem projekter, der er udtaget i kategorien Young Talent.

Denne designpris hylder et exceptionelt talent, der skal være 30 år eller yngre, og som har både mod og evne til at skabe fornyelse. Sådan står det beskrevet på Danish Design Awards hjemmeside, og tager man et kig på dette års nominerede, er der ingen tvivl om, at de hver især kommer med kreative og alternative løsninger til, hvordan man gennem design kan gøre en forskel i vores samfund. 

Designduoens skillevæg, der har til formål at skabe et personligt rum hos samboende.
En indretningsvenlig skillevæg, der har til formål at skabe et personligt rum hos samboende. 
Designduoen Giulia Pesce og Ruggero Bastita fra Designskolen Kolding er for eksempel nomineret for en fleksibel og indretningsvenlig skillevæg til mennesker, der lever i transit med andre mennesker. Den kan være nyttig på et asylcenter eller et værested for hjemløse, hvor de samboende kan have brug for personliggørelse, privatliv og hjemlighed. Juryens bedømmelse er især rettet mod deres udførelse af væggen og på duoens evne til at sætte mennesket i centrum.

 Mathildes Bess' modekollektion til kvinder med muskelsvind, der sidder i kørestol.

Et outfit fra Mathilde Bess' haute-couture serie til kvinder i kørestol. 
Modedesigner Mathilde Bess er også en af de nominerede fra Designskolen Kolding. Hun stiller skarpt på afvigende kroppe og iscenesætter en provokerende og debatskabende haute-couture serie til kvinder med muskelsvind, der sidder i kørestol. For hende har det været vigtigt at vise, hvordan mode kan virke socialt inkluderende. Kollektionen skal derfor også ses som et opgør mod den måde, modebranchen opfatter kroppen på. 
Mathilde blev nomineret på grund af hendes evne til at tænke alternative kropsidealer ind i et flygtigt modeperspektiv og skabe en forlængelse af en vigtig genre: kritisk design.

 

De øvrige nominerede:

  • Designtrioen Paul Lequay, Iga Slowik og Claudia Naval (Designskolen Kolding). De har designet og udviklet en lydabsorberende enhed til NASA-astronauter. Enheden lukker omgivende støj ude og sørger for, at det er nemmere at slappe af. Dommerne mener, at det er et vigtigt projekt, hvor indlevelsen i astronauters behov er stor. Samtidig bliver designet rost for at være gennemført, legesygt og udfordrende.

  •  Kristine Boesen (Designskolen Kolding). Hun har skabt en serie af akustiske tekstiler, der benytter sig af avancerede teknikker for at opnå den helt rigtige lyddæmpende effekt i et givent rum. Juryen har udtalt, at der er tale om yderst veludført håndværksmæssigt arbejde, som får de teknisk avancerede tekstiler til at fremstå som ren poesi.

  • Solveig Søndergaard (Designskolen Kolding). Hun har oprettet en YouTube kanal for børn og unge med fokus på tillid og åbenhed. Kanalen åbner op for, at børn og unge kan tale om alvorlige emner som venskaber, pubertet, seksualitet og krop. Her går juryens bedømmelse især på, at Solveig skaber et trygt univers på en eksisterende platform og gør sig selv til rollemodel frem for en docerende voksen.

  • Helene Christina Pedersen (KADK). Hun har lavet et bæredygtigt og relevant projekt, hvor hun sætter fokus på behovet for at lede efter andre materialer end de gængse, når vi arbejder med produktdesign. Ifølge juryen viser hendes arbejde, hvordan design også kan være udviklingen af et nyt brugbart materiale, skabt af spildprodukter.  

Se de nominerede projekter til Young Talent her

"