Menu

Få 100.000 kr. til digital omstilling

Virksomheder kan nu få 100.000 kr. til rådgivning om digital omstilling og e-handel som en del af SMV:Digital. Det er Erhvervsstyrelsen, der står bag, og de åbner nu for ansøgninger. 25 mio. kr. uddeles efter først til mølle-princippet.

Foto: Samuel Zeller on Unsplash
Foto: Samuel Zeller on Unsplash

08. april 2019 Af Simon Hansen , sh@dmogt.dk

Nu kan små og mellemstore virksomheder søge tilskud på 100.000 kr. til private rådgivningsforløb om enten digital omstilling eller e-handel. Det sker som et led i SMV:Digital, som Erhvervsstyrelsen er ansvarlig for.

Den samlede pulje udgør 24,6 mio. kr., hvoraf 12,7 mio. kr. er øremærket til privat rådgivning om digital omstilling eller automatisering og 11,9 mio. kr. er øremærket til privat rådgivning om e-handel. Puljen udmøntes først til mølle og lukker igen den 10. juni, medmindre puljen er opbrugt forinden, oplyser Erhvervsstyrelsen.

Rådgivningen kan for eksempel bidrage til at afklare digitale muligheder, udvikle business cases og implementere ny teknologi og e-handelsløsninger.  

Læs mere og søg puljen på smvdigital.dk

Initiativet har til formål at sætte strøm til den digitale omstilling og udvikling af e-handelsløsninger i de små og mellemstore virksomheder, som generelt er mindre digitale og investerer mindre i digitalisering end de store virksomheder.

”Tilskudspuljen skal bidrage til, at flere små og mellemstore virksomheder løfter blikket fra den næste faktura og i stedet prioriterer at afsætte tid til at fokusere på udviklingen af sin virksomhed. Der er store gevinster ved at tage nye digitale teknologier i brug. Det ved jeg fra min egen virksomheder. Men det kan for mange mindre virksomheder være svært at vide, hvorhenne man skal starte. SMV:Digital giver derfor tilskud til, at virksomhederne kan modtage kvalificeret privat rådgivning, der skal hjælpe dem godt på vej,” siger Dorte Zacho Martinsen, formand for SMV:Boardet, der står i spidsen for SMV:Digital.

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse tilfører yderligere midler

Faktisk er der afsat hele 45 mio. kroner til tilskudsmidler under SMV:Digital i 2019, idet Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse for nyligt har truffet beslutning om at tilføre SMV:Digital yderligere 25 mio. kroner i 2019 for at sætte turbo på den digitale omstilling af små og mellemstore virksomheder i Danmark.

De 45 mio. kr. vil blive udmøntet over to omgange i 2019. Der bliver udmøntet knap 25 mio. kr. med indeværende pulje. Resten af midlerne vil blive udmøntet i 2. halvår, hvor der også vil blive åbnet op for mindre rådgivningsforløb, hvor virksomheder kan søge tilskud på 25.000 kr. i kombination med en indledende workshop.

Om SMV:Digital

Erhvervsstyrelsen er ansvarlig for SMV:Digital, og Erhvervshus Midtjylland er den daglige operatør på programmet. SMV:Digital er et initiativ i regi af regeringens Strategi for Danmarks digitale vækst, der har til formål at understøtte den digitale omstilling og udvikling af e-handel i små og mellemstore virksomheder. SMV:Digital består af forskellige tilbud til virksomhederne, herunder tilskud til privat rådgivning om afklaring af digitale muligheder, udvikling af business cases og implementering af nye teknologier og e-handelsløsninger.

Læs mere på smvdigital.dk 

"