Menu

Fibertex køber nybygget fabrik i USA

Den danske tekstilvirksomhed overtager en nybygget spunlacing-fabrik i South Carolina. Den får vigtig rolle i det strategiske fokus på vækst i USA.

15. januar 2019 Af Simon Hansen , sh@dmogt.dk

Tekstilvirksomheden Fibertex Nonwovens han netop erhvervet en nyetableret state of the art-fabrik i Gray Court, South Carolina. Det nye produktionsanlæg giver Fibertex Nonwovens, der er en af Europas førende producenter af ikke-vævede tekstiler, et strategisk vigtigt fundament for yderligere vækst på det nordamerikanske marked, oplyser selskabet i en pressemeddelelse. Anlægget har en årlig kapacitet på 14.000 tons, og købet af virksomheden åbner mulighed for fremtidige udvidelser. Med i købet følger ca. 20 hektar industriareal, hvilket giver muligheder for fremtidig ekspansion.
Fibertex Nonwovens har allerede en fabrik i Illinois, og man anser den fabrikken i South Carolina som et godt strategisk supplement.

”Vi vil udnytte fordelene ved nu at have Fibertex Nonwovens produktionsfaciliteter på de vigtigste markeder i Europa, Afrika, Syd- og Nordamerika,” siger Jørgen Bech Madsen, adm. direktør for Fibertex Nonwovens.

"Samtidig vil vi fuldt ud udnytte vores globale muligheder inden for produktudvikling, som har bidraget til nogle af de nyeste teknologiske gennembrud. Vi ser derfor et stort potentiale i at investere i yderligere vækst,” uddyber direktøren.

En avanceret teknologi 

Fibertex Nonwovens overtager fabrikken fra den tyrkiske nonwovens-producent Mogul, som etablerede produktionsanlægget i South Carolina i 2016. South Carolina-fabrikken har en produktionslinje med den nyeste spunlacing-teknologi, der er en forholdsvis avanceret produktionsmetode, hvor fibrene i de ikke-vævede tekstiler sættes sammen ved hjælp af vandstråler under meget højt tryk. Fibertex Nonwovens har mange års erfaring med denne teknologi, som i stigende grad benyttes i nonwovens-industrien verden over.

"Vi har fået muligheden for at købe produktionsanlægget, da Mogul ønsker at fokusere på sit Madaline (TM)-produkt og nye innovative nonwovens i Tyrkiet," siger Jørgen Bech Madsen.

"Produktionslinjen er bygget i efter state-of-the-art produktionsprincipper og kører i dag allerede i kommerciel drift. Ved at købe virksomheden sparer vi tid og penge i forhold til en greenfield-investering i Nordamerika, hvor markedet i øjeblikket er i hurtig vækst," afslutter han. 

Fibertex Nonwovens A/S

Fibertex A/S blev overtaget af Schouw & Co. i 2002 og blev med virkning fra 1. januar 2011 delt op i to søsterselskaber, henholdsvis Fibertex Nonwovens A/S og Fibertex Personal Care A/S.

Fibertex Nonwovens er førende producent af nonwovens, dvs. ikke-vævede tekstiler, der anvendes inden for mange forskellige produktområder, blandt andet bilindustrien, møbelindustrien, byggebranchen, til geotekstiler og i nichebrancher.

Fibertex Nonwovens er 100% ejet af Schouw & Co. og har hovedkontor i Aalborg, hvor virksomheden blev etableret i 1968. Virksomheden omsætter for ca. 1,6 milliarder kroner (2018) om året og har – ud over den nye nordamerikanske enhed – produktionsenheder i Danmark, Brasilien, Frankrig, Tjekkiet, Tyrkiet, USA og Sydafrika og har salgsdatterselskaber i Frankrig, Portugal, Spanien, Kina og Indien.

I 2017 omsatte Fibertex Nonwovens for 1,42 mia. kr.

"