Menu

Forretningsudvikling i fokus for ny uddannelse til møbel- og interiørbranchen

I samarbejde med møbelbranchen har Erhvervsakademi Aarhus udviklet en uddannelse, der giver ansatte i møbel- og interiørbranchen kompetencer inden for business development.

03. november 2017

Erhvervsakademi Aarhus introducerer et nyt kompetencegivende uddannelsesforløb på halvandet år med titlen Business Developer. Uddannelsen er målrettet ansatte i møbel- og interiørbranchen, og forløbet, som består af både akademifag og brancherettede temadage,  styrker medarbejdernes kompetencer sideløbende med jobbet. Målgruppen er medarbejdere, hvor salg og projektledelse er en direkte eller indirekte del af jobbet.

Opbakning fra branchen
Brancheorganisationen Træ- og Møbelindustrien, TMI, samt en række virksomheder fra branchen har i samarbejde med Erhvervsakademi Aarhus været med til at udvikle Business Developer-forløbet for at sikre, at indholdet matcher behovet i virksomhederne.

 – Når vi som industriens brancheforening vælger at deltage i udviklingen af dette uddannelsesforløb, er det ganske enkelt fordi, vi ønsker at løfte kompetenceniveauet inden for møbel- og interiørbranchen til gavn for virksomhederne, siger Flemming Larsen, branchedirektør i Træ- og Møbelindustrien.

Virksomheden Kvadrat er en af de øvrige aktører, der har deltaget i samarbejdet om uddannelsesforløbet.

– Medarbejderudvikling er noget, vi er meget opmærksomme på og som virksomhed gerne investerer i. Derfor har det været naturligt for os at bidrage til udvikling af uddannelsesforløbet – og ligeledes være oplagt at give vores medarbejdere mulighed for at deltage på, siger Mads Nygård, Senior Vice President, Kvadrat.

Tæt på praksis
Strategisk salg, kundepleje, forretningsforståelse og projektledelse er en del af indholdet på det nye uddannelsesforløb. Alt tager udgangspunkt i de opgaver og cases, deltagerne møder i deres egen hverdag, så indholdet bliver så praksisnært som muligt. Det giver deltagerne konkrete værktøjer, som de kan bruge i arbejdet med at styrke salget, rådgive professionelt og bidrage til at udvikle relationen til kunderne.  

Forløbet består af tre kompetencegivende akademifag, der giver ECTS point. Derudover er der brancherettede temadage, som sætter emner som indretning af rum, trendspotting og materialekendskab under lup. 

Udvidet tilbud til branchen
Allerede i august 2014 lancerede Erhvervsakademi Aarhus fultidsuddannelsen markedsføringsøkonom 
med speciale i business og design - målrettet personer med ønske om at studere på fuldtid og siden gøre karriere inden for møbel- og interiørbranchen. Med det nye Business Developer-forløb får også medarbejdere, som allerede har et job i branchen, mulighed for målrettet opkvalificering sideløbende med jobbet.

Udbyttet for virksomheden er opdaterede kompetencer - og mulighed for at bruge forløbet i indsatsen for at tiltrække og fastholde dygtige medarbejdere.

Startskuddet til det nye uddannelsesforløb lyder i januar 2018, hvor det første hold Business Developer inden for møbel og interiørbranchen ser dagens lys.

Læs mere om Business Developer-forløbet her.

"