Menu

Gabriel fortsætter væksten og opjusterer

Den aalborgensiske tekstilvirksomhed Gabriel Holding A/S fortsætter de flotte takter fra første kvartal af regnskabsåret 2017/18. I andet kvartal realiserer man omsætningsvækst på 19 %, og ledelsen opjusterer nu forventningerne.

Indtil i går har Claus Toftegaard (th) været CFO i Gabriel Holding A/S, men han stopper nu med øjeblikkelig virkning. CEO Anders Hedegaard Petersen (siddende) og CCO Claus Møller udgør dermed direktionen for indeværende.
Indtil i går har Claus Toftegaard (th) været CFO i Gabriel Holding A/S, men han stopper nu med øjeblikkelig virkning. CEO Anders Hedegaard Petersen (siddende) og CCO Claus Møller udgør dermed direktionen for indeværende.

09. maj 2018 Af Simon Hansen , sh@dmogt.dk

Gabriel Holding A/S bygger videre på den vækst, koncernen oplevede i første kvartal af indeværende regnskabsår 2017/18. Således stiger omsætningen i andet kvartal 19 % til 148,2 mio. kr., og i første halvår er den dermed vokset med 51,6 mio. kr. til 292,9 mio. kr.

Også driftsresultatet (EBIT) vokser, men her er væksten i andet kvartal dog mere moderat. Således voksede EBIT 5 % i andet kvartal, mens væksten på halvårsbasis er 28 %, hvormed EBIT i første halvår udgør 27,6 mio. kr.

Det innovationsfondstøttede projekt ”ENCOM”, hvor der gennem en årrække har været investeret i udvikling af et teknisk tekstil som isoleringsmateriale til byggeindustrien, blev indstillet i 2. kvartal af 2017/18. Den regnskabsmæssige påvirkning på halvårsregnskabet udgør netto 2,3 mio. kr., oplyser Gabriel i forbindelse med regnskabet for andet kvartal.

Dette spiller også en rolle i det fald, resultatet før skat udviser i andet kvartal. Her lander det på 13,8 mio. kr., hvilket er en tilbagegang på 3 %. Korrigeret for nedskrivningen på ovenstående innovationsprojekt ville der i stedet være tale om en stigning på 12 %. Resultatet før skat udgør 28,0 mio. kr. for første halvår, en vækst på 18 %.

 - Jeg er meget tilfreds med alt det, mine medarbejdere har leveret, de er glade for at se, at det kaster fine resultater af sig. Vi kan se, at vi kører videre på det momentum, vi havde i første kvartal. Vi tror på, at det momentum kan bæres med videre, siger adm. direktør i Gabriel, Anders Hedegaard Petersen, til Ritzau Finans.

Den positive udvikling i første halvår får nu ledelsen til at opjustere forventningerne.

”Den realiserede omsætning og indtjening i 2. kvartal ligger over ledelsens forventninger og det vurderes nu, at udviklingen vil fortsætte i resten af regnskabsåret. Derfor opjusteres forventningerne for hele året til en vækst i omsætning og resultat før skat i niveauet 20% svarende til i niveauet 590 mio. kr. og 56 mio. kr.,” oplyser Gabriel således i en selskabsmeddelelse.

Gabriel har per 12. marts underskrevet et Letter of Intent med det aalborgensiske entreprenørselskab A. Enggaard A/S med henblik på salg af hele aktiekapitalen i det 100% ejede datterselskab Gabriel Ejendomme A/S.

Ritzau Finans beretter i øvrigt, at Gabriel nu er på jagt efter en ny finansdirektør, da den hidtidige finansdirektør Claus Toftegaard fratræder med øjeblikkelig virkning.

"