Menu

Gerry Weber tager nøgleskridt mod redning

Den tyske modevirksomhed har i en længere periode levet en usikker tilværelse og har siden årsskiftet væren insolvensbehandling. Nu er en omfattende plan, der skal sikre overlevelse, faldet på plads.

25. juli 2019 Af Simon Hansen , sh@dmogt.dk

Gerry Weber har været en del af det internationale modebillede siden 1973, men i januar indgav moderselskabet Gerry Weber International meddelelse om insolvens; kassen var ganske enkelt tom. Siden da har selskabet, som beskæftiger 6.500 medarbejdere på verdensplan, arbejdet for at restrukturere selskabet. Nu har Gerry Weber nået en milepæl i det arbejde, da der er indgået en aftale om at styre finansieringen af restruktureringen med Robus Capital Management Ltd. Og Whitebox Advisors LLP, som skal sikre at alt foregår inden for rammerne af den fastlagte insolvensplan. Aftalen Robus og Whitebox betyder, at de stiller op mod 49,2 mio. euro til rådighed for at sikre en bæredygtig finansiel restrukturering.

Gerry Weber International oplyser, at restruktureringen fortsætter med kreditorernes interesse for øje, og at kreditorerne endvidere kan vælge mellem kontant kompensation eller forskellige finansielle løsninger.

”Vi er glade for at have fundet stærke partnere i Robus og Whitebox, som begge har omfattende erfaring med og anseelse i modebranchen. Vores medarbejdere har arbejdet hårdt i de forgangne måneder for at komme hertil. Dagens bindende aftale giver klarhed og sikkerhed for vores kunder, forretningspartnere og ansatte. Nu, og med fornyet kraft, kan vi fortsætte med den videre implementering af vores operative repositionering og restrukturering,” siger talsmanden for ledelsesgruppen Johannes Ehling, der også er Chief Sales Officer og Chief Digital Officer.

En del af planen er, at kapitalen skal reduceres til nul, efterfulgt af en ny kapitalindsprøjtning ved at udstede nye aktier, som i første ombæring udelukkende vil blive købt af Robus og Whitebox. De finansielle greb, man tager i denne proces, betyder, at de eksisterende aktionærer skal forlade selskabet.

Nu venter en godkendelse fra kreditorerne, som samles for at stemme om insolvensplanen i løbet af tredje kvartal.
"