Menu

Global Fashion Agenda og Institute Français de la Mode går sammen i kampen for bæredygtig mode

I forbindelse med det franske statsbesøg vil et aftalememorandum blive underskrevet af Global Fashion Agenda og den fransk modeskole Institute Français de la Mode. Samarbejdet, der skal fremme bæredygtigheden på globalt plan, er et vigtig skridt i den rigtige retning, mener begge parter.

CEO i Global Fashion Agenda Eva Kruse. Foto: Asger Mortensen
CEO i Global Fashion Agenda Eva Kruse. Foto: Asger Mortensen

28. august 2018 Af Olivia Lynglund , obl@dmogt.dk

Frankrigs præsident Emmanuel Macron besøger disse dage Danmark, og i den forbindelse vil Global Fashion Agenda og den franske modeskole Institut Français de la Mode underskrive et aftalememorandum, der skal bekræfte et nyt samarbejde mellem dem. Begge parter har nemlig et fælles ønske om at styrke båndene og etablere flere partnerskabersaftaler for at accelerere den bæredygtige omstilling i modeindustrien.

Ifølge Eva Kruse, som er CEO i Global Fashion Agenda, kræver det en samlet indsats, hvis vi vil tackle de sociale og miljømæssige udfordringer, der truer modeindustrien og planeten:

”Den franske modeindustri er en af verdens mest magtfulde og indflydelsesrige, derfor arbejder vi allerede tæt sammen med det førende franske konglomerat for luksusvarer Kering, som er en sand bæredygtighedspioner. Men at underskrive dette aftalememorandum er afgørende for at opnå større ændringer i franske modefirmaer og skabe konkrete initiativer, der kan uddanne og vejlede branchens ledere mod nye forretningsmodeller, der skal sikre menneskenes og planetens fremtid,” siger hun.

Et vigtigt skridt
De fremtidige fælles projekter omfatter fx muligheden for at engagere beslutningstagere på direktørniveau via rundbordsdiskussioner og indlede en fælles kommunikation om de udfordringer, initiativer, fremskridt og politiker, der implementeres i forhold til bæredygtig omstilling på globalt plan.

”Hos Institute Français de la Mode, der i 2017 blev klassificeret som den bedste kandidatuddannelse inden for mode af ’The Business of Fashion’, er bæredygtighed en central prioritet.  At arbejde sammen med Global Fashion Agenda er en fantastisk mulighed for at fremme bæredygtighed på alle niveauer i modebranchen og øge bevidstheden blandt ledere, designere og forskere,” siger Dominique Jacomet, rektor for Institute Français de la Mode.

Den adm. direktør i Fédération de la Haute Couture et de la Mode, Pascal Morand, er enig:

”At fremme bæredygtigheden ved at tackle miljøspørgsmål, stikke til virksomhedernes sociale ansvar og kombinere innovation med et langvarigt knowhow er en udfordrende kamp, som er stærkt støttet af os. Derfor er samarbejdet mellem Global Fashion Agenda og Institute Français de la Mode er vigtigts skridt i den rigtige retning hen imod bæredygtig mode på globalt plan, da det styrker ekspertisen på område,” siger han.

Det er i morgen, den 29. august klokken 9.00, at begge parter skal underskrive aftalememorandummet under et dansk-fransk business forum, der bliver afholdt i Industriens Hus, hvor den franske finansminister, Bruno Le Maire,  også vil være tilstede.  
"