Menu

H&M Foundation belønner igen bæredygtige løsninger

Fem innovative løsninger har vundet Global Change Award og skal dele 1 mio. euro. Vinderløsningerne tæller bl.a. et digitalt system til bæredygtighed, brændenældefibre og en giftfri membran til funktionsovertøj.

Glade vindere af Global Change Award. Det er H&M Foundation, der står bag initiativet, som har til formål at forbedre modens indvirkning på miljøet via innovation.
Glade vindere af Global Change Award. Det er H&M Foundation, der står bag initiativet, som har til formål at forbedre modens indvirkning på miljøet via innovation.

05. april 2019

Med Global Change Award sætter nonprofit-fonden H&M Foundation spot på bæredygtige løsninger til modebranchen, og nu er årets fem vindere fundet. De skal dele 1 mio. euro, som skal være med til at give deres løsninger liv.

De fem vindere spænder vidt: Laboratorieskabt vegansk læder, brændenældefibre, et digitalt system der skal gøre produkter bæredygtige fra begyndelsen, børnetøj der kan vokse med børnene og en biologisk nedbrydelig giftfri membran til funktionsovertøj.

Fællesnævneren for de fem er, at de alle bidrager til at mindske modens negative indvirkning på miljøet ved hjælp af innovation. Som noget nyt har H&M Foundation indgået et samarbejde med crowdfunding-platformen Indiegogo, som gør det muligt for forbrugerne at støtte de fem initiativer.

”Vinderne af Global Change Award beviser, at det er muligt at forbedre modeindustriens miljøpåvirkning. De er en sand inspiration og fantastiske partnere for enhver modevirksomhed, som vil bidrage til at beskytte både vores planet og levevilkår. Crowdfunding-initiativet med Indiegogo tilføjer et vigtigt element til udviklingen, fordi det bliver muligt for offentligheden også at komme med i processen med at finde og finansiere en fremtid for bæredygtig stil,” siger Karl-Johan Persson, bestyrelsesmedlem i H&M Foundation og CEO i H&M Group.

De fem vindere får alle andel af den ene million euro, som fordeles således: 

€300.000 – ‘The Loop Scoop’ af circular.fashion (Tyskland): Et digital system, der har til formål at skabe et lukket kredsløb for alle tekstiler fra design gennem forbrug og til produktet skal genbruges: 

€250.000 Sane Membrane’ af dimpora (Schweitz): En biologisk nedbrydelig og mineralbaseret membran til funktionsovertøj.

€150.000 Sustainable Sting’ af Green Nettle Textile (Kenya): Produktion af brændenælder til at skabe bæredygtige fibre og muligheder for bønder i Kenya for forbedre deres levevilkår. 

€150.000 Clothes that Grow’ af Petit Pli (UK): Outfit der kan vokse med barnet og dermed reducerer miljøpåvirkningen. 

€150.000 Lab Leather’ af Le Qara (Peru): Brug af mikroorganismer til at skabe vegansk, biologisk nedbrydeligt læder til modeindustrien.

Du får en hurtig gennemgang af de enkelte produkter, ved at klikke på navnet. 

Alle vindere får ud over den økonomiske gevinst også et etårigt acceleratorprogram, som H&M udbyder i samarbejde med Accenture og KTH Royal Institute of Technology.

Global Change Award fik samlet 6.640 ansøgninger fra 182 lande. 

"