Menu
Ophavsret

H&M må ikke bruge parallelle striber

EU domstol slår fast, at H&M ikke må benytte parallelle striber på sportstøj. De tilhører nemlig Adidas.

16. november 2017 Af Simon Hansen , sh@dmogt.dk

Igennem 20 år har svenske H&M kæmpet for retten til at benytte parallelle striber på deres sportstøj. På den anden front har den tyske sportswear-gigant Adidas hårdnakket hævdet, at de har patent på den slags. Adidas er trods alt kendt som the brand with the three stripes.

Nu har den Europæiske Unions Domstol slået fast, at kun adidas må benytte parallelle striber på sportstøjet. Den langvarige strid startede tilbage i 1997, hvor H&M udstyrede en sportswear-kollektion med to striber. Noget retten allerede dengang vurderede var i strid med Adidas’ registrerede varemærke.

For Adidas var den dom ikke nok, og siden da har tyskerne afkrævet H&M en underskrift på, at svenskerne ikke ville gå ned ad den stribede vej igen. Indtil nu uden held. Ved domstolen i Haag plæderede H&M således for, at den gamle dom skulle omstødes med henvisning til forskelle i stribernes bredde og farve. Det valgte domstolen dog at se bort fra for i stedet at slå fast, at H&M skal holde sig inden for den tidligere doms rammer, og at H&M ikke må krydse de magiske streger igen.

Adidas har også tidligere gjort sin ret gældende over for bl.a. C&A og Marca Mode.

Kilde: Retail DetailFinans

"