Menu

Jens Poulsen DK Company er ikke til salg

DK Companys adm. direktørJens Poulsen afviser, at man er ved at sælge butikken. I stedet søger man en partner, der kan være med til at udvikle forretningen i DKC Vejle.

DK Company er Danmarks næsstørste modevirksomhed kun overgået af Bestseller
DK Company er Danmarks næsstørste modevirksomhed kun overgået af Bestseller

28. april 2017 Af Simon Hansen , sh@dmogt.dk

”Et uheldigt signal”. Sådan kalder adm. direktør Jens Poulsen historien i dagens udgave af Børsen, hvoraf det kunne ligne, at DK Company står over for at blive solgt. 

- Det vil jeg gerne dementere. DK Company er på ingen måde til salg, så jeg er ked af, at Børsen fremstiller det på den måde, siger Jens Poulsen til Dansk Mode & Textil.

Længere inde i Børsen artikel fremgår det, at DK Company ser på mulighederne for at indgå et internationalt samarbejde , og at DK Company Vejle i den sammenhæng kan blive en del af handlen. Den model forklarer Jens Poulsen, at man også brugte i forbindelse med overtagelsen af IC Group, og at der ikke er noget odiøst i den fremgangsmåde.

- Vi ser naturligvis på mulighederne for at udvikle vores forretning, og i det henseende kigger vi udenlands for at se, om vi kan finde nye muligheder, der kunne skabe synergi i sammenhæng med vores aktiviteter i Vejle. Men vi er slet ikke så langt i processen, som faktisk kun er i sin spæde start, og derfor ved vi ikke, om det bliver i samarbejde med en kapitalfond eller andre, og hvordan samarbejdsformen bliver fortæller Jens Poulsen.

Vil udnytte potentiale for vækst

Han forklarer, at historien er opstået på basis af rygter i markedet, men at der er tale om fortrolig viden. Derfor valgte han også at kommentere dem i Børsen og nu til Dansk Mode & Textil, før historien blev blæst op. 

- Det er altså ikke anderledes, end da vi overtog BTX eller IC, hvor vi arbejdede i to år, før handlerne blev en realitet, siger DK Company direktøren og fortsætter:

- Vi har foretaget en strategisk vurdering af potentialet, og er begyndt at arbejde ud fra det. Vi har set et potentiale for at skabe mere vækst i Vejle med en fusion eller et opkøb.

Der er i den forbindelse sket en reorganisering af DK Company. Det sker som følge af, at Kasper Philipsen har ønsket at kapitalisere sin ejerandel. Derfor ejer han nu udelukkende 13 % af DK Company Vejle, som han også står i spidsen for.

- Kasper kan sætte fuldt fokus på Vejle og bygge videre på de fantastiske resultater, han og teamet har skabt der. Det er en rigtig god løsning for alle parter, siger Jens Poulsen.

Han forklarer samtidig, at Jens Obel fremover vil være ansvarlig for aktiviteterne i Ikast og København. 

I den forbindelse meddeler han, at den hidtidige direktør for DK Company København Hans Maasbøl stopper for at forfølge andre muligheder.

2016 slår rekord

De strukturelle ændringer skal ikke ses som en konsekvens af, at tingene ikke går som planlagt. Tværtimod præsenterer DK Company inden længe deres hidtil bedste regnskab, hvor både omsætning og indtjening sætter rekord. En rekord der meget vel kan blive slået i 2017.

- I første kvartal af 2017 har vi firedoblet indtjeningen, og når den organiske vækst er så stærk, er det klart, at vi ser på, hvordan vi kan udvide forretningen i form af fusioner eller opkøb, sige Jens Poulsen og forklarer, at aktiviteterne i Vejle og Ikast/København hver tegner sig for en omsætning i omegnen af 1,5 mia. kr.

DK Company Vejle tæller en række brands: Blend, Fransa, Ichi, B.Young, Casual Friday, BlendShe, Pulz og Dranella.

"