De pusler med noget i Københavns Nordvest-kvarter.
En puslen, der, hvis alt går vel, gerne skal revolutionere branchen og skabe langt mindre overproduktion samt sørge for, at varer ikke bliver sendt halve og hele verdener rundt.
I front for den udvikling står Trine Young, som du, hvis du var gæst på årets TOPMØDE, allerede har stiftet bekendtskab med.
Uddannet i branchen og med en forventning om, at hun skulle ud at arbejde i en virksomhed, hvor hun skulle ændre deres klassiske supply chains til noget bedre.
Forestillingen om, at hun kunne ændre tingenes tilstand indefra, var lettere sagt end gjort, og hun opdagede, at det var det præcis modsatte, der var brug for, hvis hun skulle gøre en forskel.
Forskellen fik navnet Rodinia Generation.
Løs et problem, der trænger til at blive løst
På årets TOPMØDE hørte du også IKEAs Pia Huusfelt.
Hun påpegede, at for at skabe innovation, der faktisk flytter noget, så er man nødt til at anerkende problemer. For når vi gør det, så identificerer vi også ofte et problem, der er mange, der kan se potentiale i at løse.
Tilbage er så bare at få den geniale ide. Men får man den, så er man også sikker på, at der er et publikum, eller købere, til løsningen, for der er bred enighed om, at det løser et problem.
Det er netop det, Rodinia Generation håber på at lykkes med.
De laver micro-factories, som ikke behøver fylde mere end 200 kvadratmeter, hvilket er netop det setup, de benytter sig af på deres første af slagsen i Københavns Nordvest-kvarter. Her producerer de tøj for brands, der lige som Rodinia Generation selv kan se problematikken i at producere langt væk, hvor kontrol med produktionen er mere omstændigt, end hvis den ligger tæt på, og for brands, der kan se, at det giver god mening at producere varen tæt på, hvor den forbruges.