Menu

Kvadrat køber ejerandel i hollandsk tekstilfirma

Den danske tekstilvirksomhed Kvadrat kan nu tilføje et nyt produktsortiment til porteføljen. De har nemlig købt en betydelig ejerandel i det hollandske tekstilfirma Febrik, der specialiserer sig i strik.

Den hollandske tekstilvirksomhed Febrik er kendt for deres farverige og innovative strikkollektioner.
Den hollandske tekstilvirksomhed Febrik er kendt for deres farverige og innovative strikkollektioner.

30. maj 2018 Af Olivia Lynglund , obl@dmogt.dk

I dag annoncerer den danske tekstilvirksomhed Kvadrat, at de har købt en ejerandel på 52 procent af det hollandske tekstilfirma Febrik. Det betyder, at Kvadrat, der er en af Europas førende producenter af designtekstiler, nu kan tilføje et nyt produktsortiment i strik til deres portefølje.

Med rødder i den hollandske by Tilburg, der er historisk forbundet til tekstilindustrien, har Febrik på mindre end 10 år sat sit præg på den internationale designscene med deres innovative strikkollektioner og designsamarbejder.

”Febrik har knækket koden til nyskabende strikning, og vi er meget imponeret over deres evner. Vi ser frem til at hjælpe med at udvikle Febrik til at blive globalt førende inden for strikning til interiør,” siger Anders Byriel, som er CEO i Kvadrat.

Febriks samling af strikkede tekstiler startede i 2008 under navnet ’Innofa Stretch Textiles’. 

Efter flere år med international vækst valgte grundlæggerne, Renee Merckx og Jos Polders, at videreføre den succesfulde virksomhed under navnet Febrik.

Om det nye partnerskab udtaler Jos Polders, grundlægger og CEO i Febrik:

”Vi har været beundrere af Kvadrat i lang tid, og vi er meget glade for, at vi nu skal samarbejde. Det føles rigtigt, og der er god kemi mellem os. Desuden giver det nye samarbejde os mulighed for at fremskynde vores globale ekspansion gennem Kvadrats netværk.”
"