Menu

Livsstilsvirksomheder søges til vækstpris

Lifestyle Growth har åbnet for ansøgningen til årets pris. Livsstilsvirksomheder med max. fem år på bagen kan deltage og få mulighed for at pitche for kapitalstærke investorer. Blandt de mange præmier til vinderen er blandt andet et års medlemskab af DM&T.

Christian Stadil er formand for investorpanelet i Lifestyle Growth. Bag ham ses Head of Incubation i Lifestyle & Design Cluster, Christian Chapelle. Foto: Philip Ørneborg
Christian Stadil er formand for investorpanelet i Lifestyle Growth. Bag ham ses Head of Incubation i Lifestyle & Design Cluster, Christian Chapelle. Foto: Philip Ørneborg

14. august 2020

Lifestyle & Design Cluster sætter sammen med Danske Bank fokus på, hvordan mode- og livsstilsbranchens talentfulde virksomheder kan opnå større vækst. Nu inviterer de lovende livsstilsvirksomheder til at ansøge om en plads i dette års Lifestyle Growth, tidligere Fashion Growth, som matcher kapitalstærke investorer, med Christian Stadil i spidsen, med upcoming virksomheder i livsstilsbranchen. Dette års arrangement finder sted 8. oktober i København, hvor de udvalgte virksomheder får lejlighed til at pitche for investorpanelet.

”Det er et rigtig spændende formandsskab i Lifestyle Growth, hvor jeg sammen med de andre i investorpanelet forsøger at fordre og motivere iværksætteri og investeringer i mode- og livsstilsbranchen. Med dette initiativ vil vi vise, hvor meget saft og kraft der er i det danske mode- og livsstilsmiljø, og ikke mindst at man som investor har mulighed for at få en yderst god forrentning på sin investerede kapital. Det er en vigtig pointe i et iværksætter-, herunder angel og venture fonds, miljø hvor der har været en tendens imod et primært fokus på teknologi virksomheder, ” siger Christian Stadil, CEO og ejer af konglomeratet Thornico og formand for investorpanelet.

Arrangørerne ser en stor mulighed i at koble de talentfulde virksomheder med nogle stærke forretningsmæssige kompetencer og styrke deltagernes netværk.

” Vi ønsker at være bindeledet mellem de deltagende mode- og livsstilsvirksomheder og investorerne, og vi håber på, at det vil føre til, at der indskydes risikovillig kapital i de virksomheder, som søger kapital. Men der er langtfra kun fokus på kapital. Vi vægter mentorship, pitch-træning, netværk og vidensdeling meget højt. Lifestyle Growth er en unik mulighed for at få det skub mange iværksættere har brug for, da initiativet gør det muligt at komme i direkte dialog med beslutningstagere i mode- og livsstilsbranchen,” siger Christian Chapelle, som er Head of Incubation hos Lifestyle & Design Cluster

Din virksomhed kan også deltage. Du skal blot opfylde nedenstående kriterier og indsende din ansøgning. 5-6 virksomheder bliver på baggrund af det indsendte materiale udvalgt til 2020-udgaven af Lifestyle Growth. Der er ansøgningsfrist 1. september.

Vinderen af Lifestyle Growth 2020 vinder 1 års gratis medlemskab af brancheorganisationen Dansk Mode & textil, 1 års gratis adgang til platformen TRAEDE og et Rodinia Generation gavekort til gratis produktion af 50 pieces, på dansk state-of-the art bæredygtig og high-tech fashion factory.

1. & 2. pladsen modtager mentortimer med udvalgte investorer fra investorpanelet, 10 timers rådgivning ved Deloitte og strategisk sparring ved Danske Banks vækstrådgivere.

Sidste år vandt Tobias Birk Nielsen, som designer herretøj i eget navn, prisen.

Lifestyle & Design Cluster har lavet et ”open call” og udvælger efter ansøgningsfristen en håndfuld mode- og livsstilsvirksomheder i samarbejde med Danske Bank:

  • Virksomheden skal have CVR nr. i DK
  • Virksomheden må ikke være mere end 5 år gammel den 8. oktober 2020
  • Virksomheden skal være en del af livsstilsbranchen i bred forstand (fx tøj, sko, møbler, bolig interiør, tilbehør, smykker)
  • Virksomheden skal være ”valideret” (fx aktive kunder)
  • Virksomhedens pre-money valuation skal være under 30 mio (værdien af virksomheden før en investering)
  • Det er en fordel at virksomheden arbejder med et innovativt produkt eller forretningsmodel
  • Det er en fordel, hvis der er flere grundlæggere af virksomheden
  • Virksomheden skal arbejde med cirkularitet eller bæredygtighed (konkretisér gerne i ansøgningen hvilke af FNs 17 verdensmål der arbejdes med)

Du kan læse mere og tilmelde din virksomhed Fashion Growth her

"