Menu

Lønmodtagerne stemmer ja til overenskomster

Resultaterne af afstemningerne om de nye overenskomster er netop blevet offentliggjort. De viser et ja til de overenskomster, der i de forgangne måneder er blevet forhandlet på plads, og som dermed er gældende.

12. april 2023 Af Simon Hansen , sh@dmogt.dk

Forligsinstitutionen har netop offentliggjort resultaterne af overenskomstafstemningerne, som forligsmand Jan Reckendorff sendte til afstemning den 25. marts. De viser, at 59 procent af de stemmeberettigede lønmodtagere har stemt, og af disse har 79 procent stemt ja. På arbejdsgiversiden har 100 procent stemt ja.

Dermed gælder de nye overenskomster indtil 1. marts 2025, og det giver ro på det private arbejdsmarked, hvilket glæder DM&T’s to forhandlere Lars Schandorff og Michael Lund-Nielsen.

De har forhandlet aftaler på plads med 3F, HK Handel og Teknisk Landsforbund på DM&T’s vegne, og de tre overenskomster er nu gældende.

Det betyder, at der nu kan reguleres for satser, der træder i kraft med tilbagevirkende kraft fra 01. marts 2023. Det gælder dog ikke alle vilkår, for eksempel er fornyelserne vedrørende fritvalgskonto, pension og barsel først gældende fra andre datoer.

DM&T har allerede opdateret satserne for Textil & Beklædningsoverenskomsten, som du finder her.

DM&T udsender de nye overenskomster, så snart de er færdigredigeret og trykt. Vi forventer, at dette sker i løbet af juni eller juli.

Mere end 400.000 fagforeningsmedlemmer har kunnet stemme,og som nævnt har godt to tredjedele af lønmodtagerne afgivet deres stemme. 

Du finder alt DM&T's materiale om OK 2023 her.

"