Menu

MESSAGE donerer overskud til udsatte piger i Ugandas slum

Det danske modefirma MESSAGE har valgt at donere overskuddet fra en ekstraordinær pige-kollektion til udsatte piger i Ugandas slum.

Med kollektionen "Girls Support Girls" donerer modevirksomheden MESSAGE hele overskuddet til piger i Uganda slum.
Med kollektionen "Girls Support Girls" donerer modevirksomheden MESSAGE hele overskuddet til piger i Uganda slum.

27. september 2018

MESSAGE lancerer en helt ny kollektion, som skal støtte piger i Ugandas slum. Kollektionen hedder Girls Support Girls og kan fra d. 3. oktober findes online og i butikkerne landet over. Hele overskuddet går til et af børnerettighedsorganisationen PlanBørnefondens projekter i hovedstaden Kampalas slum, hvor tusindvis af unge piger hver nat er tvunget ud i prostitution for at overleve i storbyen. Det medfører desværre, at mange af pigerne bliver gravide i en meget ung alder.

Det er derfor et vigtigt samarbejde, fortæller Marie Hecht, Head of Fundraising and Partnerships i PlanBørnefonden:

”Det er både modigt og nytænkende af MESSAGE og deres kunder at støtte pigerne i Kampala. Pigerne i slummen er stadig børn, når de begynder at prostituere sig selv – og MESSAGE sikrer nu, at de får en skrædderuddannelse og fast job. Det er i dén grad et virksomhedssamarbejde, hvor piger støtter piger, og hvor både MESSAGE og PlanBørnefondens DNA matcher.”

Mens pigerne bliver uddannet eller arbejder, får deres børn samtidig en plads i en god og tryg børnehave i nærheden. Som en del af projektet bliver de unge mødre også undervist i børns sundhed, ernæring og trivsel.

Projektet drejer sig om at gøre pigerne uafhængige ved hjælp af uddannelse og økonomisk sikkerhed. På vej mod målet sikrer projektet børns tryghed, og pigerne bliver en del af et trygt og socialt fællesskab med piger i samme situation som dem selv.

"Vi er meget glade for at kunne bidrage til PlanBørnefondens arbejde og vi har stor interesse i, at piger får muligheder og uddannelse - uanset hvor i verden, de vokser op. Både ud fra en moralsk betragtning men også, fordi det gavner hele samfundet, når piger går forrest. For os giver det rigtig god mening at støtte netop dette projekt, hvor udsatte piger i slummen bliver uddannet skræddere og får mulighed for at tjene deres egne penge” siger Head of Retail Buying hos MESSAGE, Rikke Kildeby.


Pigerne i Kampalas slum får med projektet adgang til en skrædderuddannelse og fast job.
Pigerne i Kampalas slum får med projektet adgang til en skrædderuddannelse og fast job.
"