Menu

MR PORTER er på jagt efter fremtidens herremode-talenter

Den globale herremodesupermagt MR PORTER har netop lanceret MR PORTER FUTURES, en global jagt på herremodetalenter, der skal indgå i et etårigt unikt mentorprogram med fokus på både forretningsforståelse og design. Ansøgningen er åben nu.

26. april 2021 Af Simon Hansen , sh@dmogt.dk

Siden grundlæggelsen i 2011 har MR PORTER, som er en del af den YOOX NET-A-PORTER Group, udviklet sig til den førende globale aktør inden for herremode. MR PORTER er stedet, herremodebrands verden over drømmer om at blive solgt gennem, og nu åbner den britisk baserede handels- og inspirationsplatform for initiativet MR PORTER FUTURES, hvor tre udvalgte designere eller designduoer bliver en del af et mentorprogram, med nogle af herremodens fremmeste navne som mentorer og mulighed for at få sine design på MR PORTER.

”Samtidig med at MR PORTER fejrer sit 10-års jubilæum, fortsætter vi med skabe et rum som bannerfører og rollemodel i herremodeverdenen, med særdeles stor tak til vores engagerede og globale netværk, som sammen med samarbejdspartnere, brands, designere og bidragsydere skaber vores multifacetterede community. Det er med disse ressourcer og udvidede understøttelse, internt såvel som eksternt, der gør det muligt for os at lancere MR PORTER FUTURES-programmet og skabe nye muligheder i vores branche,” siger Fiona Firth, Managing Director for MR PORTER.

MR PORTER FUTURES inviterer alle, der lever op til udvælgelseskriterierne, til at deltage. MR PORTER ønsker at identificere og fostre nye designtalenter, som ikke befinder sig i den etablerede del af modebranchen, og målet er at opdage originale stemmer, løfte nye talenter og introducere dem på den globale scene.

Tre designere eller duoer bliver udvalgt til at indgå i et mentorprogram, der varer et år og består af workshops og en til en-coaching, hvor man får sparring og input fra etablerede profiler fra branchen samt MR PORTERs egne indkøbere, designere og marketingfolk. De deltagende designere får styrket deres færdigheder inden for marketing og retail, som er afgørende for at skabe et succesfuldt brand, ligesom de får lov at designe deres egne ansvarligt producerede kollektioner med støtte fra MR PORTERs eget brand MR P og konsulenthuset Create Sustain. En kollektion der lanceres i september 2022.

”Vi har altid været forkæmper for et forskelligartet miks af nye og fremspirende designere gennem MR PORTERs årti på scenen, men hvis der er noget, det forgangne år har lært os, er det, at vi har et ansvar for at bruge vores platform til at give alle de nye håbefulde herremodestemmer, uanset deres erfaring eller baggrund, lige muligheder,” siger Sam Kershaw, Buying Director hos MR PORTER.

Ansøgningen er åben indtil 6. juni, og alle ansøgere er anonyme. De designere, der slipper gennem nåleøjet, bliver udvalgt af en komité bestående af blandt andre Olie Arnold, MR PORTER Style Director; Sam Kershaw, MR PORTER Buying Director; designer Nicholas Daley og Tatsuo Hino, direktør for BEAMS & CO og medlem af MR PORTER Style Council.

Blandt de danske brands, der allerede er at finde på MR PORTER, kan nævnes B&O, HAY, Norse Projects, NN07, Organic Basics, S.N.S. Herning og VINNY’s.           

Læs mere og ansøg på mrporter.com/futures

Kriterier for at deltage

  • Ansøgere skal være fyldt 18 år
  • Udelukkende for enkeltstående designere eller designduoer
  • Deltagerne må ikke allerede være at finde på MR PORTER eller være kontraktligt bundet til MR PORTER eller YOOX NET-A-PORTER Group.
  • Må ikke være indehaver af en eksisterende virksomhed med en årlig omsætning på mere end 10.000 euro
  • Man skal acceptere at samarbejde med MR PORTER om at udvikle en herrekollektion på minimum 15 styles, og MR PORTER kan ikke imødekomme ansøgninger fra designere inden for teknisk sportstøj, accessories eller sko.
  • Man skal være i stand til at deltage i mentorprogrammet på distancen.
  • Skal kunne deltage i fire seancer i London i august og november 2021, samt en gang i foråret 2022 og i foråret samt september 2022.
  • Man skal være villig til at deltage i evaluering af udviklingen løbende.
  • Man skal være i stand til at levere en ansøgning på engelsk og deltage i engelskkurser.

Ansøgningen, som indeholder både besvarelse af spørgsmål og design briefs, skal være afleveret senest 6. juni kl. 23.59. Herefter vil komitéen vurdere alle ansøgninger og indkalde topkandidaterne til samtaler.

"